English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ο ξένος Τύπος «καρφώνει» τους σαμαροβενιζέλους: Το τρίτο μνημόνιο έχει ήδη αποφασιστεί!

Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014 

Ο ξένος Τύπος «καρφώνει» τους σαμαροβενιζέλους: Το τρίτο μνημόνιο έχει ήδη αποφασιστεί!
Επικοινωνιακή απάτη η διαπραγμάτευση του Σαμαρά: Τρίτο μνημόνιο με αυστηρούς όρους και σκληρά μέτρα προαναγγέλλει το γερμανικό Spiegel
Μπορεί οι σαμαροβενιζέλοι να τρέχουν να κρυφτούν από τους δημοσιογράφους για να μην κάνουν δηλώσεις σχετικά με τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, όμως η αλήθεια είναι ότι έχουν ήδη συμφωνήσει το τρίτο μνημόνιο και το μόνο που απομένει είναι η συζήτηση επί των λεπτομερειών. Μπορεί οι σαμαροβενιζέλοι να παριστάνουν τους διαπραγματευόμενους, όμως το Spiegel τους «καρφώνει», αποκαλύπτοντας την αλήθεια.
Όπως αναφέρει σχετικώς το γερμανικό, ανθελληνικό περιοδικό, οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Έχει ήδη αποφασιστεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM). Το ESM έχει δύο πιθανές εργαλειοθήκες προληπτικής χρηματοδοτικής βοήθειας και η Ελλάδα θα κάνει χρήση εκείνης που προβλέπει τους αυστηρότερους όρους και ελέγχους, με την ονομασία Enhanced Conditions Credit Line –ECCL.
Σύμφωνα με τις ήδη ληφθείσες αποφάσεις θα τεθούν στην διάθεση της Ελλάδας δέκα δισ. ευρώ από την ECCL και τώρα η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα, πριν καν την ανακοίνωση αυτού του μνημονίου. Τελικώς επαληθευτήκαμε πλήρως στο ότι η μόνη διαπραγμάτευση που έκαναν οι σαμαροβενιζέλοι ήτανε για την ονομασία του νέου μνημονίου.
Τελικώς, όπως φαίνεται, ικανοποιήθηκε το αίτημα των ολετήρων της Πατρίδας μας και το τρίτο μνημόνιο θα ονομάζεται ενισχυμένη προληπτική γραμμή στήριξης, οπότε... τέρμα τα μνημόνια. Άντε τώρα να δούμε πως κάποιος θα ονομάζει την πολιτική του αντί – ECCL. Την πατήσανε οι αντιμνημονιακοί!