English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πάνε για φάπες από την τρόικα στο Παρίσι: Μειώσεις μισθών και αυξήσεις φόρων προτείνει ο Σαμαράς!

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 - 15:30      4
Πάνε για φάπες από την τρόικα στο Παρίσι: Μειώσεις μισθών και αυξήσεις φόρων προτείνει ο Σαμαράς!
Μέχρι και την Ακρόπολη θα πουλήσει για να μείνει πρωθυπουργός!
Μας τελείωσε η «έξοδος από τα μνημόνια» και η «ανάπτυξη» και ο Σαμαράς έχει πλέον περάσει στην αντεπίθεση εναντίον του Ελληνικού Λαού, γνωρίζοντας ότι συντόμως δεν θα είναι ούτε κλητήρας, πόσο μάλλον πρωθυπουργός. Μας τελείωσαν και οι «φοροαπαλλαγές» που υποσχόταν εν όψει εκλογών και πλέον η πρόταση της κυβέρνησης είναι νέα επαίσχυντα μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού.
Πληροφορηθήκαμε, λοιπόν, σήμερα ότι αντιπροσωπεία της συγκυβέρνησης θα μεταβεί εσπευσμένα στο Παρίσι, προκειμένου να συναντηθεί με την τρόικα. Το γιατί το «ραντεβού» θα γίνει στο Παρίσι και όχι στην Αθήνα, είναι προφανές. Ο Σαμαράς θέλει να αποφύγει τις φωτογραφίες με τους τροϊκανούς, αλλά και τις απαραίτητες δηλώσεις που συνοδεύουν τέτοιες συναντήσεις. Πώς να πει στον Ελληνικό Λαό τα νέα από αυτή τη συνάντηση;
Όπως μαθαίνουμε η κυβέρνηση στην απέλπιδα προσπάθειά της να κλείσει η αξιολόγηση με την τρόικα, προκειμένου να πάει στο επόμενο Eurogroup, έκανε προτάσεις προς αξιοποίηση. Οι προτάσεις αυτές κάνουν το παραμύθι της «καλής κυβέρνησης με την κακιά τρόικα» να ξεφτίζει. Ιδού οι προτάσεις που υπέβαλλε η κυβέρνηση ως αφετηρία των διαπραγματεύσεων:
  • Παρεμβάσεις σε ΟΤΑ, ΔΕΚΟ
  • Περικοπές μισθολογικών και μη δαπανών στο Δημόσιο
  • Τέλος σε διάφορες φοροαπαλλαγές
Σε απλά ελληνικά η κυβέρνηση προτείνει νέες μειώσεις μισθών και νέες αυξήσεις φόρων. Και αυτό είναι οι προτάσεις πριν την διαπραγμάτευση, δηλαδή η αρχή. Έτσι είναι σίγουρο ότι όταν τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις θα έχουμε: Μειώσεις μισθών, αυξήσεις φόρων, μειώσεις συντάξεων και ομαδικές απολύσεις, ενώ η τρόικα επιθυμεί και άνοιγμα της συζήτησης για το ασφαλιστικό.
Πλέον είναι σαφές σε όποιον Έλληνα μπορεί να σκέφτεται ότι ο Σαμαράς δεν διαθέτει ούτε «κόκκινες γραμμές», ούτε τσίπα. Θα κάνει ό,τι ακριβώς του πει η τρόικα και θα πάρει και πρωτοβουλία για κάτι χειρότερο. Το μόνο που θέλει είναι η καρέκλα στο Μαξίμου και για να την κρατήσει είναι διατεθειμένος ακόμα και τον Λαζαρίδη να ιδιωτικοποιήσει.