English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Κουρελόχαρτο το Διεθνές Δίκαιο εμπρός στην εξυπηρέτηση των αμερικανοσιωνιστών

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 
Κουρελόχαρτο το Διεθνές Δίκαιο εμπρός στην εξυπηρέτηση των αμερικανοσιωνιστών
Διαβάζουμε ότι διεξήχθη έρευνα από τα Ηνωμένα Έθνη και την «Επιτροπή Έρευνας για τα Εγκλήματα στην Συρία», σχετικά με τις θηριωδίες των τζιχαντιστών που έχουν προκαλέσει την φρίκη και τον αποτροπιασμό σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Επιτροπή καταγράφει μακρά σειρά εγκλημάτων, η οποία βασίζεται στις πληροφορίες που έδωσαν 300 θύματα και αυτόπτες μάρτυρες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που διέφυγαν ή ζουν ακόμη στη βορειοανατολική Συρία. Μεταξύ άλλων φρικτών αναφέρονται και οι αποκεφαλισμοί που όλοι έχουμε δει στις τηλεοράσεις μας και μαζικές σφαγές αμάχων.
Η επιτροπή καταλήγει την έρευνα της, ζητώντας από την διεθνή κοινότητα να προσάγουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του διοικητές του Ισλαμικού Κράτους, προκειμένου να δικαστούν. Συγκεκριμένα, η έρευνα καταλήγει λέγοντας: «Με τις μαζικές εκτελέσεις των αιχμαλώτων μαχητών και πολιτών έπειτα από επιθέσεις, τα μέλη του Ι.Κ. διέπραξαν στυγερές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και το έγκλημα πολέμου της μαζικής δολοφονίας»
Πολύ σωστά όλα τα παραπάνω και η διεθνής κοινότητα όντως πρέπει να δικάσει τους εν λόγω ισλαμιστές κατσαπλιάδες. Όμως μήπως όλα αυτά είναι ενδεικτικά του πόσο μεροληπτικά λειτουργεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και πόσο αναξιόπιστο έχει καταστεί τόσο αυτό, όσο και τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη;
Λίγους μήνες πριν, λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, είχαμε μαζικές σφαγές αμάχων και ειδεχθή εγκλήματα πολέμου, που διεπράγησαν από τον ισραηλινό στρατό. Τι έγιναν οι έρευνες για τα χιλιάδες παιδάκια που εκτέλεσαν;
Αντιγράφουμε από το διαδικτυακό «Βήμα»: «Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (ΔΠΔ) αποφεύγει συστηματικά να ξεκινήσει έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα λόγω πίεσης από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις. Ενδεχόμενη έρευνα του ΔΠΔ θα είχε πολλές προεκτάσεις. Δεν θα εξέταζε μόνο τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τον ισραηλινό στρατό, τη Χαμάς και άλλους ισλαμιστές μαχητές στη διάρκεια του τελευταίου πολέμου στη Γάζα που στοίχισε την ζωή σε 2.000 άτομα. Θα μπορούσε να επεκταθεί και στο ζήτημα των εβραϊκών οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη για τους οποίους ευθύνεται η ισραηλινή ηγεσία. Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπόσκο, συγγραφέα βιβλίου για το ΔΠΔ από τις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί αφήνουν να εννοηθεί ότι μια έρευνα για λογαριασμό των Παλαιστινίων «θα είχε υπερβολικά μεγάλο πολιτικό βάρος για να το αντέξει το ΔΠΔ». Αν και οι ΗΠΑ δεν χρηματοδοτούν το ΔΠΔ, «η τεράστια διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη της Ουάσινγκτον αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για το ΔΠΔ όταν κατά καιρούς τίθεται στην υπηρεσία των ερευνών του».
Αυτά είναι τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της παγκόσμιας Δικαιοσύνης για χάρη των αμερικανοσιωνιστών.