English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Το Ισραήλ χρηματοδοτεί Πακιστανούς τζιχαντιστές - μέλη του ισλαμικού κράτους

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Το Ισραήλ χρηματοδοτεί Πακιστανούς τζιχαντιστές - μέλη του ισλαμικού κράτους
Εδώ και μια δεκαετία η οργάνωση Πακιστανών τζιχαντιστών με την επωνυμία Ντσουντολάχ υποστηρίζεται από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ. Η υποστήριξη - χρηματοδότηση αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης γίνεται προκειμένου να βλάψουν το σιιτικό Ιράν, αφού η οργάνωση Ντσουντολάχ είναι φανατικοί σουνίτες βαχαμπιστές. Πρόσφατα η οργάνωση αυτή ορκίστηκε υποταγή στο Χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους και ήδη στέλνει τους οπαδούς της να πολεμήσουν στο πλευρό των κανιβάλων στο μέτωπο του συμμοριτοπόλεμου της Συρίας και του Ιράκ.
Η Ντσουντολάχ κατά διαστήματα έχει δραστηριοποιηθεί στο Ιράν, δημιουργώντας αιματηρά προβλήματα με τις τρομοκρατικές της ενέργειες. Ήταν ενεργή επί πολλά έτη στις ιρανικές επαρχίες Σιστάν και Βελουχιστάν, θα πρέπει δε να υπενθυμίσουμε ότι το Ιράν συνορεύει με το Πακιστάν, η δε συνοριακή αυτή γραμμή είναι άκρως δύσβατη και δύσκολα ελεγχόμενη.
Ο σκοπός χρηματοδότησης αυτής της οργάνωσης από το Ισραήλ ήταν η καταπολέμηση της επιρροής του Ιράν στην Μέση Ανατολή και γενικότερα στο σιιτικό Ισλάμ. Το Ισραήλ μετά την σιιτική επανάσταση στο Ιράν και την αποπομπή του Σάχη προσπαθεί με κάθε τρόπο να βλάψει αυτή την χώρα και χρηματοδοτεί κάθε ενέργεια που μπορεί να αποσταθεροποιήσει την κεντρική κυβέρνηση της Τεχεράνης.
Η τρομοκρατική οργάνωση Ντσουντολάχ που ιδρύθηκε το 2003 στο Πακιστάν ασχολείτο στην αρχή με το εμπόριο ναρκωτικών (οπίου), όπως εξ άλλου κάθε τέτοιου τύπου οργάνωση της περιοχής που σέβεται τον εαυτό της. Από το 2004 και μετά στρατολογήθηκε από την Μοσσάντ, χωρίς βέβαια να πάψει να καλλιεργεί και να εμπορεύεται όπιο. Η στρατολόγηση αυτή είναι βέβαιο ότι ήταν σε γνώση και είχε την έγκριση της CIA. Η Ντσουντολάχ χαρακτηρίζεται από την βιαιότητα της και έχει στο ενεργητικό της πολλές αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις.
Τις ανωτέρω αποκαλύψεις έκανε το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy και έξι πρώην πράκτορες της CIA, αν και η Ουάσιγκτον αρνήθηκε ότι γνώριζε τα περί χρηματοδότησης της Ντσουντολάχ από την Μοσσάντ, αλλά δεν αρνήθηκε ότι το Ισραήλ στρατολόγησε την οργάνωση. Θα πρέπει βέβαια να υπενθυμίσουμε ότι η Ουάσιγκτον είχε αρνηθεί ότι γνώριζε και τον Μπιν Λάντεν μέχρις ότου αποκαλύφθηκε ότι η οικογένεια Λάντεν ήταν συχνότατος επισκέπτης της οικογένειας Μπους στο Τέξας και συγχρηματοδότης προεδρικών αμερικανικών εκλογών, ενώ ο Μπιν Λάντεν ήταν πράκτορας της CIA.
Η Χρυσή Αυγή επανειλημμένα έχει τονίσει ότι το Χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους και οι τρομοκρατικές ομάδες που το αποτελούν είναι ένας μισθοφορικός στρατός των ΗΠΑ, ο οποίος χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την αναδιάταξη των συνόρων της Μέσης Ανατολής και την προώθηση των σχεδίων αποσταθεροποίησης της Συρίας, του Ιράν και κατ’ επέκταση της Ρωσίας. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την οργάνωση Ντσουντολάχ επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις απόψεις του κινήματος μας.