English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Άρχισε η κωλοτούμπα του Σύριζα: Σταθάκης και Κοντονής προβάλουν το σενάριο εκλογής Προέδρου και στήριξης της ψοφοδεξιάς

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 
Άρχισε η κωλοτούμπα του Σύριζα: Σταθάκης και Κοντονής προβάλουν το σενάριο εκλογής Προέδρου και στήριξης της ψοφοδεξιάς
Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει έναν πραγματικό αγώνα προκειμένου να μην καταφέρει να κατακτήσει την αυτοδυναμία.
Δεν εξηγείται αλλιώς πως όποτε οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν ανεβασμένο εμφανίζεται κάποιος βουλευτής και με τις δηλώσεις του φροντίζει για την μείωση του ποσοστού. Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι μετεκλογικά θα γίνουν «Νέα Δημοκρατία» και θα ακολουθήσουν μνημονιακή πολιτική και φροντίζουν να έχουν άλλοθι. Καθόλου τυχαία, άλλωστε, η δήλωση Μητρόπουλου ότι «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική».
Πάνω σε αυτή την αυτοκαταστροφική επικοινωνιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκαν και οι δηλώσεις Κοντονή και Σταθάκη, λίγο πριν την συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με μεγαλοκαπιταλιστές στο Σίτυ του Λονδίνου.  Οι δηλώσεις των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκαν στο ίδιο πλαίσιο, αφήνοντας υπόνοιες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ή έστω κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ – είναι έτοιμοι να συνάψουν συμφωνία με τους Σαμαροβενιζέλους για να ψηφιστεί πρόεδρος της δημοκρατίας. Σας παραθέτουμε ενδεικτικώς τις δηλώσεις Σταθάκη – Κοντονή:
Κοντονής στα «Παραπολιτικά»: «αν επείγει να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ας βγει, αρκεί να ξέρουμε ότι τον Φεβρουάριο θα πάμε σε εκλογές»
Σταθάκης - Real Fm: «ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, αν θα βρεθούν ή όχι οι 180, νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έρθει σε μία συμφωνία η οποία θα ορίζει την ημέρα των εκλογών και θα απεμπλέκει το πρόβλημα αυτό από την εκλογή Προέδρου»
Κοινή συνισταμένη των δύο δηλώσεων, να ψηφιστεί τώρα Πρόεδρος της δημοκρατίας και «μετά βλέπουμε»… Αμφότερα τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για «ξεκάρφωμα», είπαν ότι τώρα θέλουν πρόεδρο και μετά εκλογές. Όμως, μετά, όταν ο Σαμαράς αθετήσει τη συμφωνία και πάει για εκλογές το 2016, θα δηλώνουν «εξαπατημένοι» και θα τον «καταγγέλλουν».
Όλα αυτά, βέβαια, θα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, αφού όλοι γνωρίζουν πως στον Σαμαρά δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς ούτε καμένο σπίρτο, πόσο μάλλον την διασφάλιση εκλογών μετά τον «πρόεδρο». Πολύ απλά στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν εκλογές όσο το δυνατόν αργότερα για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα η Νέα Δημοκρατία, ώστε μετά αυτοί απλά να τα εφαρμόσουν. Τα λιγούρια της εξουσίας συνεχίζουν απρόσκοπτα τη δράση τους.