English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Νέα «σφαγή» στις συντάξεις ετοιμάζουν οι σαδιστές δανειστές και η ξενόδουλη κυβέρνηση

Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 

Νέα «σφαγή» στις συντάξεις ετοιμάζουν οι σαδιστές δανειστές και η ξενόδουλη κυβέρνηση
Μια πραγματική κόλαση υπόσχεται για τους συνταξιούχους (νυν και μελλοντικούς) η τρόικα, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, η οποία από τις «κόκκινες γραμμές» και τις μεγαλοστομίες περί άρνησης οποιασδήποτε μείωσης των συντάξεων, τώρα βρίσκεται στριμωγμένη στο καναβάτσο ελπίζοντας να μετριάσει τις ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων. Οι προτάσεις των τροϊκανών περιλαμβάνουν σύνταξη για όλους στα 62 έτη και νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις, που μπορεί να φτάσουν έως και το 20%! Η πλευρά της κυβέρνησης προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί από τις επιθυμίες των δανειστών για να τα παρουσιάσει αργότερα περίπου ως αντίσταση στους τοκογλύφους και θρίαμβο.
Για αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της αναισχυντίας των τροϊκανών, καθώς και της κυβέρνησης η οποία λειτουργεί ως συνεπής εντολοδόχος, αρκεί να πούμε ότι η τρόικα ζητά να καταργηθεί η κρατική χρηματοδότηση για την κατώτατη σύνταξη. Ας σημειωθεί ότι σήμερα η κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ βρίσκεται στα επίπεδα των 487 ευρώ, ενώ χωρίς την κρατική χρηματοδότηση υποχωρεί στα επίπεδα από 280 έως 310 ευρώ.
Μια τέτοια προοπτική ισοδυναμεί με τακτική λιμοκτονίας απέναντι σ΄αυτούς που κάποτε αποκαλούσαν «τιμημένα γηρατειά», για να τους θεωρούν σήμερα ως βάρος της κοινωνίας, επειδή ζουν πολλά χρόνια (όπως είχε υποστηρίξει έμμεσα ο Λοβέρδος). Η κυβέρνηση από την δική της πλευρά ζητάει να «παγώσουν» οι συντάξεις την διετία 2016-17 και είναι λογικό με αυτή την ηττοπαθή στάση να αποτελεί έρμαιο στις διαθέσεις των δανειστών. Ακόμη κι αν η τελική συμφωνία καταλήξει σε μείωση συντάξεων κάτω από το 20% που ζητούν οι τροϊκανοί, θα αποτελεί προμήνυμα θανάτου για τους συνταξιούχους, οι οποίοι ήδη βλέπουν την διαβίωσή τους να βρίσκεται σε πολύ δύσκολο επίπεδο. Επίσης, από τις διαπραγματεύσεις προκύπτει ότι μπαίνει τέλος στη δεκαπενταετία (4.500 ημέρες ασφάλισης) ως αρχική προϋπόθεση για τη χορήγηση της σύνταξης. Προτείνεται να υπάρξει νέο όριο στα 21,5 έτη (6.500 ημέρες ασφάλισης).
Ανεξαρτήτως, λοιπόν, του αν οι συντάξεις θα μειωθούν κατά 20% ή στην «καλύτερη» περίπτωση παγώσουν οι συνταξιούχοι θα έχουν δεχθεί ένα νέο τεράστιο πλήγμα, ενώ οι νέες γενιές με 2.000 ημέρες παραπάνω υποχρεωτικής ασφάλισης δεν πρόκειται ουσιαστικά ποτέ να συνταξιοδοτηθούν. Η αναλγησία των δανειστών σε συνδυασμό με την υποτέλεια της εντολοδόχου κυβέρνησης δημιουργούν ένα ζημιογόνο για την Πατρίδα και τον Λαό εκρηκτικό μείγμα.