English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Απόρροια της πολιτικής των ΗΠΑ οι περιπολίες των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 
Απόρροια της πολιτικής των ΗΠΑ οι περιπολίες των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών
Μετά από σύσκεψη του Εθνικού Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε την 12.11.2014, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε την απόφαση της Ρωσίας να εκκινήσει τακτικές περιπολίες στον διεθνή εναέριο χώρο πλησίον των ακτογραμμών των ΗΠΑ με στρατηγικά βομβαρδιστικά εξοπλισμένα με πυρηνικά. Είναι η πρώτη φορά μετά το πέρας του Ψυχρού Πολέμου που η Ρωσία αποφασίζει τέτοιας σημασίας περιπολίες πλησίον των ακτών των ΗΠΑ.
Η σχετική δήλωση του Σεργκέι Σοϊγκού έχει ως εξής: «Στην τρέχουσα κρίσιμη κατάσταση πρέπει να διατηρήσουμε την στρατιωτική μας παρουσία στον δυτικό Ατλαντικό και ανατολικό Ειρηνικό, καθώς επίσης στην Καραϊβική και τον κόλπο του Μεξικού».
Η Ρωσία με αυτή την ενέργεια καθιστά σαφές ότι οι αποφασισθείσες περιπολίες των στρατηγικών βομβαρδιστικών αποτελούν απάντηση στην κρίση της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής, όπως επίσης αποτελούν προειδοποίηση στις αντιρωσικές επεκτατικές τάσεις του ΝΑΤΟ στα δυτικά ρωσικά σύνορα. Ο ρώσος υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι η Ρωσία θα ενισχύσει περαιτέρω τις στρατιωτικές της δυνάμεις στην Κριμαία, όπως επίσης τις ένοπλες δυνάμεις της στην ρωσική ενδοχώρα που συνορεύει με την ανατολική Ουκρανία.
Οι «παληκαρισμοί» του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία με την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Γιανουκόβιτς, το κάλεσμα πολιτικών δυνάμεων του Κιέβου για την δολοφονία και εξόντωση των ρωσόφωνων στην Ουκρανία, η υστερική εκστρατεία των σιωνιστικών ΜΜΕ εναντίον του Πούτιν, η κατάρριψη του μαλαισιανού επιβατικού αεροσκάφους στο πλαίσιο παραπλανητικής επιχείρησης των πραξικοπηματιών του Κιέβου, οι βομβαρδισμοί ρωσόφωνων αμάχων στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λούγκανσκ από τις ένοπλες δυνάμεις των πραξικοπηματιών, η επιβολή οικονομικών κυρώσεων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους των σε ρωσικές τράπεζες και επιχειρήσεις, δεν μπορούσαν παρά να ερμηνευτούν από την Μόσχα ως πρόκληση και χειραγώγηση των συμφερόντων της.
Η Μόσχα κατέληξε προφανώς στο συμπέρασμα ότι όλες αυτές οι απειλές και οι προκλήσεις σε συνδυασμό και με την κρίση στην Μέση Ανατολή είναι σοβαρές για τα στρατηγικά της συμφέροντα και απαιτούν μια ρωσική απάντηση που θα στοχεύει όχι μόνο στην Ουκρανία και στην Μέση Ανατολή, όπου η Ρωσία διευρύνει την στρατιωτική της συνεργασία με την Αίγυπτο και το Ιράκ, αλλά θα στοχεύει και στο υπογάστριο των ΗΠΑ. Αυτή η απάντηση δόθηκε με την απόφαση του Εθνικού Στρατιωτικού Συμβουλίου για περιπολίες των στρατηγικών βομβαρδιστικών και με άλλες αποφάσεις του ιδίου Συμβουλίου που δεν είναι εισέτι ανακοινώσιμες.
Η παγκόσμια γεωπολιτική κατάσταση είναι ασταθής και επικίνδυνη, πρόσφατες εκθέσεις και αναλύσεις ινστιτούτων γεωπολιτικών και στρατηγικών ερευνών από όλο το διεθνές ιδεολογικοπολιτικό φάσμα το αποδεικνύουν, μια κατάσταση η οποία μπορεί εύκολα και γρήγορα να τεθεί εκτός ελέγχου, μια έκρυθμη κατάσταση πουοφείλεται αποκλειστικά στους σχεδιασμούς των Σιωνιστών για παγκόσμια κυριαρχία.
Η απόφαση των Αμερικανοσιωνιστών για αποσταθεροποίηση της Ρωσίας, μιας δύναμης που ελέγχει ένα από τα μεγαλύτερα οπλοστάσια συμβατικών και πυρηνικών όπλων, είναι συγκλονιστική για την παγκόσμια κοινότητα. Όποια και αν είναι η βραχυπρόθεσμη έκβαση, η μακροπρόθεσμη επίπτωση από τις επιθετικές κινήσεις στον διεθνή χώρο των νεοιμπεριαλιστικών, νεοαποικιοκρατικών δυνάμεων του Σιωνισμού οδηγεί αναπόφευκτα προς παγκόσμιο πόλεμο με κατακλυσμιαίες συνέπειες.