English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης καταρρέει και ο Βορίδης κάνει τα στραβά μάτια

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 
Οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο Γ.Ν. Ξάνθης αποτελούν μόνο δείγμα της άθλιας κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας. Με αφορμή τις διαμαρτυρίες ιατρών και ασθενών, ο υπουργός Υγείας Βορίδης διέταξε ΕΔΕ, καθώς το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να διαπιστώσει κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες!
Πρόκειται για ένα νοσοκομείο, το οποίο και παλιότερα είχε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στις λειτουργίες του λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και υγειονομικού υλικού. Ακόμη και σήμερα, προβλήματα εντοπίζονται και σε ιατρικά μηχανήματα, αλλά και στα υγειονομικά αναλώσιμα. Χαρακτηριστική η απουσία βασικών κανόνων υγιεινής λόγω ελαττωματικών γαντιών, ουροσυλλεκτών και άλλων αναλώσιμων αλλά και η αδυναμία πραγματοποίησης απαραίτητων εξετάσεων και λοιπών ιατρικών εργασιών, όπως η λαπαροσκόπηση.
Ωστόσο, πιο τραγική εμφανίζεται η κατάσταση στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, καθώς οι εργαζόμενοι δεν κατέχουν μόνιμες θέσεις, με αποτέλεσμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα να εμφανίζονται κενά, ενώ και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει έλλειψη υγειονομικού υλικού. Όπως μάλιστα δηλώνει ο Διευθυντής της Κλινικής, Δ. Αδαμίδης, οι μαιευτήρες αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν υλικά αμφιβόλου ποιότητας ακόμα και σε νεογέννητα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμα και ζωές βρεφών. Ο συγκεκριμένος μάλιστα ιατρός είχε καταγγείλει και στο παρελθόν αυτό το φαινόμενο, κίνηση που τον είχε οδηγήσει στο Πειθαρχικό!
Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε ο Βορίδης καταδεικνύει την συνήθη τακτική του να αποδοκιμάζει και να «τρομοκρατεί» όποιον τολμά να διαμαρτυρηθεί για την οικτρή κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία, είτε πρόκειται για ασθενείς είτε για ιατρούς και μέλη διοίκησης νοσοκομείων.