English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Εμφύλιος στον Σύριζα για τους κουκουλοφόρους: O Πανούσης απειλεί με παραίτηση εάν δεν τους αποκηρύξει ο Τσίπρας

Εμφύλιος στον Σύριζα για τους κουκουλοφόρους: O Πανούσης απειλεί με παραίτηση εάν δεν τους αποκηρύξει ο Τσίπρας
Με δηλώσεις του ο υπουργός Προ-Πο Πανούσης καλεί τον Τσίπρα να «θυσιάσει» το 4% των «έξαλλων» κουκουλοφόρων που αποτελούν κομμάτι του Σύριζα και να αρκεστεί στο 32% των «σοβαρών» ψηφοφόρων.
Σε αδιέξοδο βρίσκεται η κυβέρνηση των Συριζαίων από την ανεξέλεγκτη δράση των προστατευόμενών τους. Τα σοβαρά επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο να συμβαίνουν σε καθημερινή βάση, η εισβολή και τα συνθήματα στη Βουλή, διχάζουν την κυβέρνηση με τον Γιάννη Πανούση να κάνει αιχμηρές δηλώσεις κατά του Τσίπρα. Ωστόσο ο ίδιος δεν λαμβάνει κανένα μέτρο και απλά σχολιάζει περιμένοντας τις εντολές από το Μαξίμου.
Με συνέντευξη του στην RealNews προειδοποιεί πως οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό, με σκοπό την αναβίωση του Δεκέμβρη του 2008. «Οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό για να επιχειρήσουν ένα νέο Δεκέμβριο 2008, όσο και αν η υπόθεση Γρηγορόπουλου ήταν τελείως διαφορετική. Τα αιτήματα των καταληψιών δεν είναι τα συνήθη. Είναι πολιτικά. Και η Πολιτεία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες» λέει χαρακτηριστικά.
Καλεί μάλιστα τον πρωθυπουργό να έρθει σε ρήξη με την μειοψηφία εντός του ΣΥΡΙΖΑ και να λάβει αποφασιστικά μέτρα: για την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών: «Ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα. Μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορεί να λύσει το πρόβλημα ολοκληρώνοντας και επιβάλλοντας μια οριστική πολιτική γραμμή στο θέμα. Θα παίξει με το 4% των 'έξαλλων' ή με το υπόλοιπο 32% που τον ψήφισε, τους σοβαρούς, συντηρητικούς και προοδευτικούς πολίτες; Με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει είναι το θέμα» αναφέρει.
Τονίζει μάλιστα ότι για τον ίδιο η επιλογή της παραίτησης δεν είναι εκτός συζήτησης: «Εάν συνεχιστεί η αοριστία που επικρατεί ως προς τις πολιτικές, δεν έχει νόημα η παρουσία μου στο υπουργείο. Ξέρω από βελούδινα διαζύγια» σημειώνει.
Με απλά λόγια ο Πανούσης αποδέχεται ότι οι κουκουλοφόροι που καταστρέφουν κάθε βράδυ την Αθήνα είναι κομμάτι του Σύριζα και προσπαθεί να βγάλει την ουρά του από έξω αποκαλώντας του καταληψίες ακόμα και ως τρομοκράτες! Παράλληλα ζητάει από τον Τσίπρα να αποκηρύξει τους «έξαλλους» του 4% κάνοντας στροφή προς το κέντρο και να αρκεστεί στους σοβαρούς συντηρητικούς ψηφοφόρους.
Την ίδια ώρα οι «έξαλλοι» του Σύριζα αποθρασυνόμενοι από την ανοχή της κυβέρνησης ανεβάσουν τα πρόσφατα κατορθώματά τους στο διαδίκτυο. Μάλιστα, σε ένα σημείο του βίντεο που δημοσίευσαν φαίνονται να βάζουν φωτιά και να καίνε μια ελληνική σημαία την οποία έχουν κρεμάσει ανάποδα στα κάγκελα.