English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ο καλός, ο κακός κι η άσχημη



Ρε τι τραβάμε κι εμείς οι συριζαίοι...
Κι άντε τώρα να ψήσεις το πόπολο ότι αυτός που του παρουσίαζες ως τώρα περίπου ως λαϊκό ήρωα, ο φαλακρός Ρομπέν των πλατειών, είναι ο κακός του έργου.

Εξόν φυσικά από τους εκ γενετής συριζαίους που είναι ικανοί να πιστέψουν ακόμα και ότι η Κοντσίτα είναι παρθένα οι μόνοι άλλοι που μπορεί να σε πιστέψουν είναι τα αμερικανάκια.
Κι αυτό επειδή το σήριαλ: "ο καλός, ο κακός και η άσχημη" σεναριοποιήθηκε και σκηνοθετήθηκε στα στούντιο του Λευκού Οίκου.
Οπότε κι εσύ να μην το ήξερες, το ήξεραν αυτοί πριν από σένα, για σένα...




 Ο κακός που ξεκίνησε ως καλός
Στο δρόμο φαίνεται, τους χάλασε


Ο Ρομπέν των πλατειών

Σχεδόν όλοι/ες μετά το θριαμβικό αποτέλεσμα των εκλογών που επανέφερε το ΠΑΣΟΚ στη εξουσία, προεξοφλούσαν ότι ο νέος τσάρος της οικονομίας θα ήταν ο σύντροφος Δραγασάκης.
Αντί αυτού μας προέκυψε Βαρουφάκις.
Το γιατί και το πως, ίσως αποκαλυφθεί μετά από 99 χρόνια, όταν ανοίξουν τα άκρως απόρρητα έγγραφα τωναμερικανοσιωνιστικών μυστικών υπηρεσιών και αρχίσει να γράφεται η ιστορία του καιρού μας;. Εμείς από δω, μπορούμε να κάνουμε μόνον κάποιες εικασίες, βασισμένες κυρίως σε αυτό που φαίνεται ότι είναι [αλλά που σπάνια, πράγματι είναι...]

Καταρχήν ο σύντροφος Γιάνις ευθύς με το που ανέλαβε το πόστο του, φρόντισε να ρίξει εκείνη την αλησμόνητη πατσαβούρα στον χερ Ντάϊσεμπλουμ, ότι τάχα μου δεν μας χρειάζονταν πια η τρόϊκα και μπορούσε άνετα να τα μαζεψει και να γυρίσει πίσω στην άχαρη πατρίδα του [εξόν και αν προτιμούσε να τον φιλοξενήσει ως λαθρομετανάστη η Τασία...]
Και να' τανε μόνον αυτό;
Ο Γιάνις ως άλλος Ζορό, διεμήνυσε στους εκρποσώπους της ευρωπαϊκής γραβατοπειρατείας, πως ούτε τα 7,2 δις χρειαζόμαστε, διότι είναι τρελό να ξεπληρώνεις δανεικά με νέα δανεικά, που έχουν μάλιστα και υψηλότερο επιτόκιο.

Δεν χρειάζονταν και τίποτα παραπάνω στο ροζ πόπολο για να ξεχυθεί στις πλατείες και να πλακωθεί στα βρώμικα, πανηγυρίζοντας επιτέλους μιαν "εθνική νίκη"
Όσοι/ες διαθέτουν καλή μνήμη θα θυμούνται ασφαλώς τις χιλιάδες των πρώην αγανακτισμένων που χορεύανε τα καγκέλια στο σύνταγμα, βέβαιοι/ες πια ότι στο τιμόνι της χώρας βρίσκονταν ένας φαλακρός Τσε Γκεβάρα, που θα τους οδηγούσε σε μιαν έφοδο προς τον υπερκαταναλωτικό ουρανό.
Και δεν μιλάω μόνον για συριζαίους...
Εδώ είχα ακούσει ακόμα κι από χρυσαυγίτες επαινετικά σχόλια για τον σύντροφο Γιάνι, που τον τοποθετουσαν περίπου, στο εθνικό ύψος ενός νέου Ιωάννη Μεταξά.
Το Όχι στην τρόικα φάνταζε σαν την επανάληψη εκείνου του περίφημου Οχι, που πέταξε ο Μεταξάς στα μούτρα των Ιταλών.

Η διαφορά βεβαίως ήταν ότι ο τότε Ιωάννης συνέχισε να βροντοφωνάζει το όχι του στα βουνά της Αλβανίας ενώ ο τωρινός Γιάνις, ψέλιζε το ένα ναι μετά το άλλο, όποτε έβρισκε ευκαιρία από τις απανωτές συνεντεύξεις του στα κανάλια [αρχής γενομένης από τα 7,2 δις που τώρα τα θέλουμε και τα παραθέλουμε...]

Πως συνέβησαν λοιπόν όλα αυτά; Πως και γιατί το ξεκινήσαμε σαν πεντοζάλη και μετά το γυρίσαμε στο σκυφτό;
Και τέλος πάντων τι δεν έκαμε καλά ο σημερνός κακός Γιάνις και χρειάστηκε να αναδιαρθρωθεί το σενάριο και να μπει στα νέα επεισόδια ο καλός;
Είπαμε βέβαια ότι αυτά θα τα μάθουν οι επόμενοι μετά από 99 χρόνια, ωστόσο ο καλός Θεός μας έδωκε το μυαλουδάκι, για να ζυγιαζουμε τις καταστάσεις και να βγάνουμε κάποια συμπεράσματα, όχι για να καταπίνωμε αμάσητα ότι μας λέει η κομμαιτκή καθοδήγηση.

Φαίνεται λοιπόν ότι η μεγάλη μπλόφα έφτασε κοντά στο τέλος της κι ο καλός Γιάνις τελείωσε τον ρόλο του, οπότε μπορεί να λάβει τα υπεσχημένα και να αρχίσει να δίδει ακριβοπληρωμένες διαλέξεις στην αμερικάνικη ήπειρο, όπως άλλωστε και ο έτερος άνθρωπος των αμερικανών στην Αθήνα.
Όσος πατριωτισμός υπήρχε στον σύριζα εξαντλήθηκε στις πλατείες με το μαλλί της γριάς και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.
Συμφωνίες, παρασυμφωνίες, μνημόνια, δανεικά και δόσεις.
Ο Ποπάυ χώνεψε το σπανάκι του κι ετοιμάζεται να νοικοκυρευτεί με την Όλιβ Όιλ...

Φυσικά ουδείς μπορεί να αρνηθεί ότι η επιλογή του Γιάνι στον ρόλο του Ποπάυ ήταν όντως εξαιρετική.
Ψηλός, fitness, επιτυχημένος, δημιουργικά ασαφής και σεξουαλικά υπερτραφής, ο Ρομπέν των πλατειών ήταν ότι χρειάζονταν για να παραμυθιαστεί το πόπολο, ότι αρχίζει η έφοδος στα χειμερινά ανάκτορα της Μέρκελ.
Όλα τα ωραία παραμύθια όμως έχουν ένα τέλος.
Και μετά πρέπει να ξυπνήσουμε και να πάρουμε την άγουσα για το σχολείο...

Α, και κάτι ακόμα...
Τι σχέση είχε η απίστευτη μαλακία των συριζαίων να ξεμπροστιαστούν ως θαυμαστές της 17 Νοέμβρη, τη στιγμή ακριβως που ο βασικός τους σύμμαχος ήσαν οι τρομοκρατοφοβικοί αμερικανοί, με η σχεδόν άμεση εκπαραθύρωση του mister [φαλακρή] America;
Έχουμε πολλά να μάθουμε όταν ανοίξουν αυτά τα έρμα τα αρχεία της CIA [εξόν και αν τα προλάβει ο Τράγκας,..]




 Ο καλος [και βαλτε τον τονο οπου θελετε...]

Ένας αριστερός για όλες τις εποχές...

Ως γνωστόν η αριστερά ευδοκιμεί στα ξένα φράγκα. Μοναχά που το παραμύθι της "τελειώνει όταν τελειώσουν τα λεφτά των άλλων..."
Η δύσκολη ώρα της τσιπραϊκής ατραξιόν πλησιάζει.
Τα δανεικά που είχαν λάβει οι προηγούμενοι όπου νά' ναι τελειώνουν. Κι όταν τελειώσουν δεν θα χουν να πάρουν μία ούτε το σκυλολόι της πρώην ΕΡΤ [που ξαναδιορίζονται όλοι/ες] ούτε οι σαύρες της ΔΕΗ, που ζητάνε και νέες αυξήσεις.

Ο καλός του έργου είναι καλός μόνον όσο έχει για να ταϊζει το ατελείωτο κηφηναριό του κομματικού στρατού της αριστεράς. Με τη πρώτη στραβή όμως [και να μου το θυμηθείτε] οι πρωτοι που θα ζητούν να τον κρεμάσουν θα είναι ακριβώς αυτά τα ερπετά που σήμερα του φωνάζουν να παραστήσει τον Κλίντ Ήστγουντ στον επιθεωρητή Κάλαχαν...
Αρκεί να κάμει ένα μήνα στάση πληρωμών και θα δείτε αμέσως που θα πάνε οι αριστερές πασιονάριες, οι οποίες φαντασιώνονται ότι μια ζωή θα τη βγάζουν πλουσιοπάροχα με τα δανεικά των "κακών καπιταλιστών"

Για να μην τα πολυλογούμε λοιπόν, ο πρώην "καλός" αποσύρθηκε στον ρόλο του σκιώδους κακού και ο νυν καλός ανέλαβε να διαπραγματευτεί με την άσχημη, ώστε να  διατηρήσει η κομματική του πελατεία και την πίτα ακέραια και τον σκυλο χορτάτο.
Το κακό του καλού είναι ότι η άσχημη δεν είναι μόνον άσχημη, είναι και γάτα!

Η φράου Μέρκελ μπορεί βεβαίως να κόψει τη χολή οποιουδήποτε λογικού ανδρός, που θα τη δει ξαφνικά, μπροστά του ολοτσίτσιδη, ωστόσο δεν έχει τίποτα να καμει με το άλλο γνωστό μεταναστολαγνικό τέρας, που είναι μεν σαν τον Φρέντυ Κρούγκερ αλλά είναι και στο μυαλό ισάξια ενός ραντανπλαν...
Η φράου Μέρκελ καλιγώνει τον ψύλλο.
Και το βρίσκω πολύ πιθανό η άσχημη του έργου να πήρε είδηση αυτό που συζητιέται εδώ και καιρό ανάμεσα στους εχέφρονες Έλληνες, ότι δηλαδή κάτι τύποι σαν τον ΓΑΠ και σαν τον Γιανι, δεν είναι παρά ο Δούρειος ίππος των Αμερικανών στην Ευρώπη.
[Για να μην σας βάνω υποψίες ότι μπορεί ακόμα και η ακατανόητη μαλακία με τους Ξηρούς, να ήταν προβοκάτσια στημένη ακριβώς για να παρασύρει τους Αμερικανούς να άρουν την εμπιστοσύνη τους στους τσιπρουλίνους...]
Αλλά είπαμε όλα αυτά θα τα μάθουμε μετά από 99 χρόνια, εξόν και αν προλαβει ο Πρετεντέρης...

Εν ολίγοις, φαίνεται ότι η άσχημη δούλεψε και τον κακό και τον καλο, αναγκάζοντας τους να αποδεχθούν δημόσια ότι οι ταρζανιές είναι μέχρις ότου να μας τελειώσουν τα μπικικίνια. Μετά αρχίζουν οι χατζηαβατιές και οι υποκλίσεις.
Σ αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα.
Οι καλοί αναλαμβάνουν να επιδιορθώσουν τις ζημιές στο σαλούν που προκάλεσαν οι κακοί.
Κι οχι τιποτε άλλο, όμως να μου το θυμηθείτε ότι η άσχημη θα τους βάνει να της πλερώσουν και το πιάνο!

Λυπάμαι καλοί, αγνοί μου συριζαίοι.
Αλλά αν δεν σας προορίζουν για τίποτα χειρότερα, αυτά που θα κληθούν τώρα να πλερώσουν οι καλοί σας θα είναι τρεις φορές παραπάνω από αυτά που θα πλερώναμε με το μεηλ Χαρδουβελη.
Κι επειδή στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν καλοί και κακοί παρά μόνον κορόιδα και έξυπνοι, τη ζημιά που έχετε καμει ως τώρα στην Ελλάδα, θα την πλερώσουμε όλοι και όλες μας...

http://panusis.blogspot.gr/