English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Στους διεθνείς τοκογλύφους τα διαθέσιμα των Ταμείων και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!


Στους διεθνείς τοκογλύφους τα διαθέσιμα των Ταμείων και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!
Προεκλογικώς η κυβέρνηση Σανέλ μεμφόταν - και ορθώς - τους Σαμαροβενιζέλους ότι κυβερνούσαν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, χωρίς δηλαδή την συναίνεση του Κοινοβουλίου. Μεμφόντουσαν επίσης τους Σαμαροβενιζέλους - και πάλι ορθώς - ότι αποσαθρώνουν την Ελληνική Οικονομία, επιβάλλοντας υφεσιακά μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού.
Παρά τις μομφές, όμως, και τις φλογερές προεκλογικές εξαγγελίες, οι Έλληνες βιώνουν «μια απ’ τα ίδια», αφού η νέα κυβέρνηση επιμένει στα υφεσιακά μέτρα, τα οποία μάλιστα παίρνει με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , με την οποία καθίσταται «αναδρομικά» υποχρεωτική η μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Κοινώς οι συριζαίοι έβγαλαν μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δεν πέρασε δηλαδή από την Βουλή, σύμφωνα με την οποία αναδρομικά από τις 17 Μαρτίου (ένα μήνα πριν δηλαδή) τα πάσης φύσεως Ταμεία της Χώρας (Δήμοι, Περιφέρειες κλπ) θα πρέπει να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην ΤτΕ, ώστε να τα δώσουν οι συριζαίοι στους διεθνείς τοκογλύφους.
Αυτό, βεβαίως, είναι μία μορφή έμμεσης και κάθετης φορολόγησης, όπως αυτή που τόσο καιρό εφάρμοζαν οι σαμαροβενιζέλοι. Απλώς αντί να τα παίρνουν απευθείας από την τσέπη των Ελλήνων, τα παίρνουν από τις κρατήσεις που τους γινόντουσαν.
Ουσιαστικά είναι ακριβώς το ίδιο, απλώς δεν φαίνεται απευθείας στον Έλληνα, ο οποίος θα πρέπει να περιμένει για να δει τη μείωση των αντίστοιχων παροχών που έπαιρνε από τους φορείς, τους οποίους η κυβέρνηση «στραγγίζει» από ρευστότητα, για να πληρώσει το ΔΝΤ.