English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015


Πανηγυρίζουν οι σκοπιανοί: Οι Σανέλ θα μας δώσουν το όνομα της Μακεδονίας


Πανηγυρίζουν οι σκοπιανοί: Οι Σανέλ θα μας δώσουν το όνομα της Μακεδονίας
Σε νέα φάση φαίνεται ότι περνά το Μακεδονικό με την ανάληψη καθηκόντων από τους Σανέλ. Έως προσφάτως οι ελληνικές κυβερνήσεις ήθελαν να προδώσουν το όνομα της Μακεδονίας μας, αλλά δεσμευόντουσαν από την βούληση του Ελληνικού Λαού, ο οποίος είχε δώσει ρητή εντολή ήδη από την δεκαετία του 90' ότι δεν υφίσταται καν ζήτημα διαπραγμάτευσης, επί του ζητήματος.
Προσφάτως ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός έμεινε άφωνος ακούγοντας τον Βενιζέλο από βήματος ΟΗΕ να λέει ότι «θέση της Ελλάδας είναι μία σύνθετη ονομασία». Η εν λόγω θέση, που φυσικά δεν απηχεί τις θέσεις του Ελληνικού Λαού ήταν συνεννοημένη μεταξύ των Σαμαρά και Βενιζέλο, ως δώρο στους υπερατλαντικούς αφέντες τους. Τώρα, όμως, την διακυβέρνηση της χώρας την έχουν αναλάβει οι Σανέλ, που έθεσαν και ως προγραμματική τους θέση την προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μας.
Αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο στα Σκόπια, όπου άρχισαν ήδη οι πανηγυρισμοί. Μάλιστα το πανηγυρικό κλίμα το επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Σκοπίων, Ιβάνοφ, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό των Σκοπίων.
Συγκεκριμένα είπε: «Το νέο κυβερνητικό σχήμα στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το πόσο θα επιβιώσει, ανοίγει και τα άλλα ζητήματα του προβλήματος με το όνομα, που αντιμετωπίζουμε εμείς, και οι πολίτες και οι επιχειρηματίες, αλλά και όλοι εκείνοι που μέχρι τώρα έχουν υποστεί μόνον ζημία. Δεν υπάρχει κανένα όφελος. Και αυτό είναι επιζήμιο και για εμάς, αλλά και για την ίδια την Ελλάδα, για το κύρος της, το οποίο έχει διακυβευτεί με όλες αυτές τις εξελίξεις σχετικά με το όνομα. Έτσι, πιστεύω ότι υπάρχει μία διαφορετική ροή των πραγμάτων και ότι δεν πρόκειται να παραμείνουμε όμηροι όλων αυτών που μέχρι τώρα συνδέονταν με το πρόβλημα της ονομασίας»
Και πώς να μην ελπίζει ο Ιβάνοφ ότι θα λήξει συντόμως το «Μακεδονικό» με νίκη των Σκοπίων; Μην κοιτάτε που ο Καμμένος έλεγε προεκλογικά για «κόκκινες γραμμές». Πάνε αυτά, τελειώσανε με την υπουργοποίησή του. Τώρα άκουσε τον Τσίπρα να μιλά στις προγραμματικές δηλώσεις του για «σύνθετη ονομασία» και αυτός από κάτω χειροκροτούσε. Ακολούθως είδε τον Κοτζιά να πηγαίνει στην Λετονία και να λέει τα ίδια. Και στο τέλος συναντήθηκε και με την Νούλαντ, η οποία νυχθημερόν αποκαλεί το εν λόγω μόρφωμα ως «Μακεδονία».