English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Η Ινδία εναντίον της ηγεμονίας των ΗΠΑ στην Ευρασία



Η Ινδία τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει και ενισχύσει την συνεργασία και τις σχέσεις της με την Ρωσία και την Κίνα. Δεν συμμετέχει στις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ και η ΕΕ και παίρνει ενεργά μέρος στην οικοδόμηση παγκοσμίων θεσμών που αντιτάσσονται στα σχέδια παγκόσμιας ηγεμονίας των ΗΠΑ και των Αμερικανοσιωνιστών. Σε αυτούς τους θεσμούς συμπεριλαμβάνονται η Τράπεζα Αναπτύξεως των BRICS και η Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων AIIB (Asian Infrastructure Investment Bank).
Ο πρόεδρος της Ινδίας Modi παρά την πίεση που ασκήθηκε στην χώρα του από τις ΗΠΑ και την ΕΕ αρνήθηκε σθεναρά να υποκύψει και να επιβάλλει κυρώσεις εναντίον της Μόσχας εξ αιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι «η Ρωσία και η Ινδία αντιτίθενται σε οικονομικές κυρώσεις που δεν έχουν επιβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», ενώ κατά την διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Πούτιν στο Νέο Δελχί ξεκαθάρισε ότι «η Ρωσία θα παραμείνει ο σημαντικότερος αμυντικός εταίρος μας, ανεξαρτήτως της όποιας επιλεκτικής συνεργασίας με την Δύση».
Ο πρόεδρος Modi ενισχύει την συνεργασία της χώρας του και με την Κίνα επεκτείνοντας τις πολύ καλές οικονομικές σχέσεις. Ήδη η Κίνα είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ινδίας, κυρίως στα γεωργικά και φαρμακευτικά προϊόντα, ενώ το Πεκίνο υποστηρίζει τεχνολογικά και οικονομικά την ανακαίνιση του σιδηροδρομικού δικτύου και την κατασκευή βιομηχανικών πάρκων σε αυτή την χώρα. Υπολογίζεται ότι οι κινεζικές επενδύσεις στην Ινδία έως το 2020 θα ανέλθουν σε 20 δις δολλάρια. Οι δυο χώρες συνεργάζονται επίσης στενά στους τομείς της πυρηνικής ενέργειας και της αεροδιαστημικής.
Στενή συνεργασία της Ινδίας με την Ρωσία και την Κίνα υπάρχει και στο πλαίσιο των χωρών-μελών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική). Στην επόμενη σύνοδο κορυφής των BRICS στις 9/10 Ιουλίου που θα γίνει στην Ρωσία ένα Ινδός τραπεζίτης θα εκλεγεί ως πρόεδρος στην τράπεζα ΑΙΙΒ, μια τράπεζα που άρχισε να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις την σιωνιστική Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ στην Ευρασία.
Η Ινδία συμμετέχει επίσης ενεργά στην ανάπτυξη της Ευρασιατικής Οικονομικής Κοινότητας, η οποία προβλέπει την δημιουργία ενός ενιαίου οικονομικού χώρου από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό. Η δημιουργία αυτής της οικονομικής ένωσης είναι το αποτέλεσμα μιας στοχαστικής απόφασης που ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια και το κύριο βάρος της διαδικασίας ολοκλήρωσης το φέρει η Ρωσική Ομοσπονδία. Η στρατηγική της ολοκλήρωσης δεν περιλαμβάνει μόνο οικονομικά κριτήρια, αλλά και πολιτικά.
Στο πλαίσιο αυτό η διαμόρφωση μιας ιδεολογίας είναι ένα απαραίτητο βήμα για την επιτυχή ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής της Ευρασίας. Η ιδεολογία της Ευρασιατικής Ένωσης θα πρέπει να εκπέμπει ένα ισχυρό μήνυμα εδραίωσης των πολυπολικών δημιουργικών δυνάμεων εναντίον της παγκοσμιοποίησης, λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνική και οικονομική κατάσταση κάθε κράτους, καθώς και την εθνική και ιστορική του υπόσταση, κάτι για το οποίο συμφωνούν απόλυτα η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία. 
Όσο και αν προσπαθούν οι ΗΠΑ να εμποδίσουν την ανάδυση ενός πολυπολικού κόσμου, μιας πολυπολικής εξουσίας, οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ευρασία εναντίον της παγκοσμιοποίησης δεν σταματούν. Οι αναδυόμενες δυνάμεις Ινδία και Κίνα σε συνεργασία με την Ρωσία εργάζονται σκληρά και μεθοδικά για να περιορίσουν και να ανατρέψουν την αμερικανοσιωνιστική αυτοκρατορική πολιτική στην Ευρασία.