English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Τραγέλαφος: ΝΔ, Πασόκ, Ποτάμι μαζί στην κάλπη;


Τραγέλαφος: ΝΔ, Πασόκ, Ποτάμι μαζί στην κάλπη;
Εξώφυλλο περί των προσπαθειών του Αντώνη Σαμαρά να περισώσει το πολιτικό σαρκίο του έχει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Σύμφωνα με την είδηση ο Σαμαράς εντός των ημερών πρόκειται να ζητήσει συνεννόηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών μεταξύ του ιδίου, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ευάγγελου Βενιζέλου, προκειμένου να υπάρχει de facto ένωση των τριών κομμάτων.
Αυτή η πληροφορία υπήρχε εδώ και ημέρες, με την εφημερίδα να προσθέτει μόνο ότι η ένωση αυτή θα καταλήξει σε πραγματική ένωση στις κάλπες. Δηλαδή θα υπάρξει ένα κοινό ψηφοδέλτιο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, με έναν «αρχηγό» και ένα λογότυπο. Η λογική πίσω από το εγχείρημα είναι ότι το άθροισμα των ποσοστών των τριών αυτών κομμάτων, θα δημιουργήσουν μία πολιτική δύναμη ικανή να διεκδικήσει την εξουσία. Η εφημερίδα τονίζει ότι πρόκειται να αναζητηθεί συμφωνία για το πρόσωπο που θα ηγηθεί καθώς και το όνομα του νέου φορέα.
Το όλο εγχείρημα βεβαίως έχει ως πρώτιστο σκοπό την διαγραφή των χρεών των κομμάτων, ώστε να μην καταλήξει η όλη ιστορία σε φυλακίσεις, δημεύσεις περιουσιών και τα λοιπά. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων, που σχεδιάζουν να αφήσουν «κληρονομιά» στον Ελληνικό Λαό.
Η διεκδίκηση της εξουσίας είναι δευτερεύον σκοπός, αφού είναι ουσιαστικά ανέφικτος. Δεν πιστεύουν πραγματικά οι τρεις δελφίνοι της εξουσίας ότι η ένωσή τους θα προκαλέσει και άθροισμα των ποσοστών τους. Καταρχάς γνωρίζουν ότι η κύρια δεξαμενή των ψηφοφόρων τους είναι άνθρωποι υπερήλικες που ψηφίζουν το λογότυπο και άρα μοιραία θα χάσουν κάποιους με την ένωσή τους. Κατά δεύτερον, μιλώντας για ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων τους δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση να ψηφίσουν ένα κόμμα που περιλαμβάνει τον «μεγάλο αντίπαλο».
Εμείς από την πλευρά μας, ας τονίσουμε καταρχάς ότι αυτή η ένωση, αν τελικά γίνει, θα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για τον Ελληνικό Λαό να τους στείλει όλους μαζί στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας της χώρας. Κατά δεύτερον, μιας και υπάρχουν ζυμώσεις για όνομα και «αρχηγό», ας κάνουμε τις προτάσεις μας:
Όνομα: MEGA κόμμα
Αρχηγός: Μπόμπολας