English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ παραμένει παρά την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν


Η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ παραμένει παρά την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν
Η περίφημη αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, η εγκατάσταση της οποίας δικαιολογήθηκε με την υποθετική απειλή πυρηνικής επίθεσης του Ιράν εναντίον της ευρωπαϊκής ηπείρου, θα πρέπει πλέον μετά την επιτευχθείσα συμφωνία των P5+1 με την Τεχεράνη στην Γενεύη να ακυρωθεί. Ή μήπως όχι;
Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είχαν αποφασίσει την εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας ως απόρροια της απειλής του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Μετά την πρόσφατη συμφωνία για τα πυρηνικά αυτής της χώρας, ο προβαλλόμενος κίνδυνος δεν υφίσταται. Κατά συνέπεια το πρόγραμμα της αντιπυραυλικής ασπίδας θα πρέπει να μην υλοποιηθεί. Ας δούμε όμως σε τι χρησιμεύει αυτή η περίφημη αντιπυραυλική ασπίδα.
Η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ έχει σχεδιαστεί για να παρέχει προστασία στην Ευρώπη από πιθανή απειλή πυραύλων μέσου βεληνεκούς με εμβέλεια έως 3.000 χιλιομέτρων. Το σχέδιο περιλαμβάνει ένα δίκτυο ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης και αντιβαλλιστικούς πυραύλους σε βάσεις στην Ευρώπη, οι οποίοι θα καταστρέφουν τους επιθετικούς πυραύλους κατά την διάρκεια της εκτόξευσης ή της πτήσης των. Οι 28 χώρες του ΝΑΤΟ αποφάσισαν ότι αυτό το σχέδιο θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί, η πυραυλική αυτή άμυνα θα πρέπει να είναι πλήρης, έως το 2020.
Στην πρώτη φάση λειτουργίας της αντιπυραυλικής ασπίδας αντιπυραυλικά συστήματα ήδη έχουν εγκατασταθεί σε αμερικανικά πολεμικά πλοία που ελλιμενίζονται στην στρατιωτική βάση Ρότα της Ισπανίας στη Μεσόγειο και ένας σταθμός ραντάρ έχει τεθεί σε λειτουργία στην Νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ το κέντρο διοίκησης των ανωτέρω βρίσκεται στην αμερικανική βάση του Ράμσταϊν της Γερμανίας. Στην επόμενη φάση που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2017, προβλέπεται η εγκατάσταση αντιβαλλιστικών πυραύλων στο έδαφος της Ρουμανίας και συστημάτων έγκαιρου εντοπισμού σε πολεμικά πλοία (φρεγάτες) της Ολλανδίας. Από το 2018 έως το 2020  αντιπυραυλικά συστήματα θα εγκατασταθούν και στην Πολωνία. Έτσι ολοκληρώνεται το αμερικανικής εμπνεύσεως πρόγραμμα που ονομάζεται NMD (National Missile Defence), το οποίο είχε προγραμματισθεί επί προεδρίας George W. Bush. Το πρόγραμμα είναι διάδοχος του σχεδίου SDI (Strategic Defence Initiation) και τέθηκε σε τροχιά ολοκλήρωσης ως απάντηση για την προσχηματική απειλή των ιρανικών και βορειοκορεατικών βαλλιστικών πυραύλων που θα έφεραν πυρηνικές κεφαλές.  
Το ΝΑΤΟ παρά την πρόσφατη συμφωνία των P5+1 με την Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι η αντιπυραυλική ασπίδα και το σχετικό πρόγραμμα υλοποίησης έως το 2020 παραμένει σε ισχύ. Η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου δήλωσε ότι η αντιπυραυλική ασπίδα δεν στρέφεται κατά της Ρωσίας, όπως επανειλημμένα έχει καταγγείλει η Μόσχα. Αναρωτιόμαστε βέβαια όλοι οι νοήμονες το εξής. Εφόσον η ασπίδα δεν στρέφεται πλέον κατά του Ιράν, αλλά και κατά της Ρωσίας, τότε εναντίον ποίου στρέφεται;
Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ρογκόζιν δήλωσε ότι εξ’ αρχής τα σχέδια του ΝΑΤΟ για την αντιπυραυλική ασπίδα στην Ανατολική Ευρώπη δεν στρεφόταν κατά του Ιράν αλλά κατά της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι ο απώτερος στόχος του ΝΑΤΟ είναι η αντιπαράθεση και η περικύκλωση της Ρωσίας. Ο Ρογκόζιν τόνισε επίσης ότι ο ισχυρισμός του ΝΑΤΟ περί απειλής από το Ιράν και τη Βόρειο Κορέα ήταν ένα παραμύθι και πρόσχημα της Ουάσιγκτον.
Για μια ακόμη φορά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν τακτικές false flag και false alarm για να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη της Ευρώπης και να πείσουν για την αναγκαιότητα των αμερικανοσιωνιστικών σχεδιασμών. Τα ευρωπαϊκά έθνη θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν ότι η Ευρώπη δεν απειλείται από την Ρωσία, αλλά από τις ΗΠΑ. Η λεγόμενη «ρωσική απειλή» μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης είναι καθαρή μυθοπλασία, ένα αποκύημα των νοσηρών και ψυχασθενών πολεμοκάπηλων Αμερικανοσιωνιστών. Η «ρωσική απειλή» ή η «ιρανική απειλή» είναι μια προπαγάνδα για να δημιουργηθεί ένας μπαμπούλας-εχθρός. Οι γεωπολιτικές συνθήκες δείχνουν ότι η Ρωσία και η Ευρώπη μπορούν και πρέπει να είναι σύμμαχοι και καλοί γείτονες και μόνο η Ρωσία δύναται να εγγυηθεί την ασφάλεια της ηπείρου χωρίς ηγεμονικές βλέψεις. Η δαιμονοποίηση της Ρωσίας και η τυφλή υπακοή στους Αμερικανοσιωνιστές της Ουάσιγκτον είναι εναντίον των συμφερόντων των εθνών της Ευρώπης.
Εξ άλλου τι έχουμε να χάσουμε; Μήπως τις αλυσίδες της σκλαβιάς από τον διεθνή Σιωνισμό; Η Ευρώπη και η Ελλάδα με σύμμαχο τους Αμερικανοσιωνιστές της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών μπορεί να πεθάνει, με σύμμαχο την Ρωσία μπορεί να ζήσει.