English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Παράθυρο με θέα στο Μνημόνιο: Τσίπρας και Τζέφρυ πάνε για νέο... Καστελόριζο

Παράθυρο με θέα στο Μνημόνιο: Τσίπρας και Τζέφρυ πάνε για νέο... Καστελόριζο


Παράθυρο με θέα στο Μνημόνιο: Τσίπρας και Τζέφρυ πάνε για νέο... Καστελόριζο
Μία συνάντηση μεταφυσικού επιπέδου πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Τσίπρας υποδέχτηκε «μετά Βαΐων και κλάδων» τον γιό του ολετήρα της Ελλάδος, Ανδρέα Παπανδρέου, και πρωθυπουργό του μνημονίου, Τζέφρυ – Γιωργάκη Παπανδρέου. Η συνάντηση είχε άπειρους συμβολισμούς στήριξης, όπως το γεγονός ότι ο Τζέφρυ συντάχτηκε στυλιστικά με τον Σύριζα, επιλέγοντας το δόγμα «όχι γραβάτα».
Της συνάντησης είχαν προηγηθεί συνεντεύξεις του Τζέφρυ σε τοπικά κανάλια της Κρήτης, όπου περιέγραψε τον δικό του αντιμνημονιακό… αγώνα (!) και τις «μάχες» που έδωσε ενάντια στους τροϊκανούς για τη… χώρα. Βεβαίως, όλες αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν άκρατα γέλια στους ακροατές, όμως για να μην τον αδικούμε σε λίγο θα γελάει ο κόσμος και στο άκουσμα του «αντιμνημονιακού Σύριζα».
Βεβαίως η συνάντηση, βλέποντάς την αντίστροφα, είχε και άλλο περιεχόμενο, γιατί επρόκειτο για μία de facto αναγνώριση του μνημονίου από την πλευρά του Σύριζα. Βέβαια, αυτό είχε γίνει αντιληπτό και από πριν, αφού ο Σύριζα στην περίπτωση της λίστας Λαγκάρντ είχε καλύψει τον Τζέφρυ, ενώ στην εξεταστική για τα μνημόνια έχει δηλώσει εκ προοιμίου ότι δεν αναζητά ποινικές ευθύνες.
Το γεγονός ότι ο Τσίπρας συναντά έναν εξωκοινοβουλευτικό παράγοντα, σημαίνει αυτομάτως αναγνώριση της υπάρξεώς του. Το γεγονός ότι αυτός ο εξωκοινοβουλευτικός παράγοντας είναι ο λόγος που η Ελλάδα πέρασε τα πάνδεινα τον καιρό του μνημονίου, συνιστά αναγνώριση του μνημονίου.Και βεβαίως ο Τσίπρας δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, αφού η πλειοψηφία των στελεχών του κόμματός του, προέρχονται από το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, που ποτέ δεν έχουν βγάλει από το μυαλό τους.
ΥΓ. Αυτές τις ημέρες πριν 5 χρόνια ο Τζέφρυ ανακοίνωνε την πορείας της χώρας προς την μέγγενη του Μνημονίου από το Καστελόριζο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα!