English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Στο Ινστιτούτο Brookings του Σόρος, μαζί με τον Σόιμπλε ο Βαρουφάκης

Στο Ινστιτούτο Brookings του Σόρος, μαζί με τον Σόιμπλε ο Βαρουφάκης

Λίγες μέρες μετά την παρουσία και ομιλία του σε διεθνές συνέδριο του «Ινστιτούτου για μια Νέα Οικονομική Σκέψη» (του διεθνούς τοκογλύφου Τζορτζ Σόρος…), ο υπουργός με την κόκκινη γραμμή στους… γιακάδες, που τα… εθνικόφρονα παπαγαλάκια των Τσιπροκαμμένων βάφτισαν «νέο Καραϊσκάκη» (ο Βαρουφάκης), θα εμφανιστεί -μαζί με τον Σόιμπλε- σε συνέδριο του διαβόητου Ινστιτούτου Brookings, στις 16/04/2015,  στη Μασαχουσέτη. Μάλιστα, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο θεματικό τραπέζι με τίτλο:  «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της», ενώ ο Σόιμπλε θα μιλήσει στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι (ξανά)».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την ομιλία του, ο Βαρουφάκης θα έχει «ανταλλαγή απόψεων» με τον οικονομολόγο, πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας και στέλεχος του… ευαγούς ΔΝΤ, Kemal Derviş και τον («περιούσιο») David Wessel, στέλεχος του Ινστιτούτου Brookings.
Τι είναι όμως αυτό το «Ινστιτούτο»; Πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες «δεξαμενές σκέψης» των ΗΠΑ, με σκοπό την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων στον πλανήτη. Ιδρύθηκε το 1916 με αρχική ονομασία «Ινστιτούτο για την Κυβερνητική Έρευνα» και έχουν περάσει από κει όλοι οι κατά καιρούς «ηγέτες» της παγκόσμιας τυραννίας. Και –ω του θαύματος!- μεταξύ των βασικών χρηματοδοτών του είναι και ο Τζόρτζ Σόρος (για του λόγου το αληθές, δείτε τον σχετικό κατάλογο αναζητώντας: «Organizations funded by George Soros and his Open Society Institute»). Τυχαίο; Δε νομίζω!
(ΥΓ): Το εν λόγω «Ινστιτούτο» των παγκόσμιων τυράννων, είχε κάνει ειδική εκδήλωση τον Φεβρουάριο του 2013, στις ΗΠΑ, με επίσημο καλεσμένο τον mister Tsipra. Προφανώς, τον ετοίμαζαν από τότε για να μας τον φορτώσουν…