English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ο Σύριζα προτείνει παραχώρηση κυριαρχίας στο Αιγαίο στους Τούρκους για τη διάσωση των λαθρομεταναστών!


Ο Σύριζα προτείνει παραχώρηση κυριαρχίας στο Αιγαίο στους Τούρκους για τη διάσωση των λαθρομεταναστών!
Η κυβέρνηση της ψοφοδεξιάς του Σαμαρά ακολούθησε επί 2,5 έτη μια εθνοκτόνο πολιτική, συμπεριφερόμενη όχι ως εκτελεστική εξουσία ενός κυρίαρχου Κράτους, αλλά μάλλον ως δορυφόρος της Τουρκίας. Στο ίδιο ακριβώς μοτίβο, κινείται και η κυβέρνηση Σύριζα η οποία δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να παραχωρήσει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στους Τούρκους, για το καλό των... λαθρομεταναστών!
Στην ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα έδωσε τα «φώτα» της μαρξιστικής αριστεράς στο ζήτημα «εθνική κυριαρχία». Αναφορικά λοιπόν με το θέμα της λαθρομετανάστευσης στο Αιγαίο (μετανάστευση στην «πολιτικά ορθή» ορολογία), ο Νίκος Φίλης -εκπροσωπώντας το Σύριζα-, προέβη στην ακόλουθη «ρηξικέλευθη» πρόταση: την ελληνοτουρκική συνεργασία σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο χώρο του Αιγαίου!
Εντούτοις, του επισημάνθηκε από στελέχη του Στρατού, το εξής πρόβλημα: οι επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με το θέμα της κυριαρχίας στο Αιγαίο. Ο κύριος Φίλης δεν το γνώριζε ή μήπως το γνώριζε πολύ καλά και η πρότασή του αποτελεί επί της ουσίας θυσία των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο βωμό της υποτιθέμενης «ανθρωπιστικής» αντιμετώπισης των λαθρομεταναστών, συμφώνως προς τις νοσηρές ιδεοληψίες της αριστεράς;
Παρά την επισήμανση στρατιωτικών παραγόντων για τον μείζονα κίνδυνο υλοποίησης μιας τέτοιας πρότασης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα επέμεινε, ισχυριζόμενος ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να αρθούν παρόμοιες δυσκολίες. Όπερ σημαίνει ότι η υποτιθέμενη «εθνική αξιοπρέπεια», ιδωμένη είτε υπό τη φιλελεύθερη είτε υπό την μαρξιστική σκοπιά, αποτελεί μια απάτη η οποία πλήττει θανάσιμα τα εθνικά μας συμφέροντα και την εθνική μας κυριαρχία.