English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Στο παραμύθι των Σοβιέτ ζει ο Λαφαζάνης, γι’ αυτό στο Νέο Μνημόνιο θα πει «Ντα»!


Στο παραμύθι των Σοβιέτ ζει ο Λαφαζάνης, γι’ αυτό στο Νέο Μνημόνιο θα πει «Ντα»!
Από αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα αξιολογούνται με βαθμό υπό του μηδενός αλλά στη παραγωγή κλαυσίγελου βαθμολογούνται με άριστα! Ο λόγος για τα στελέχη της κωμικής κυβέρνησης Τσίπρα, με τον υπουργό Ενέργειας να πραγματοποιεί την ιδιότυπη επανάστασή του.
Όπου επανάσταση, μην πάει βεβαίως ο νους σας σε καμιά ρητή δήλωση ρήξης με τους τοκογλύφους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Για τον Λαφαζάνη, όπως για τη συντριπτική πλειοψηφία των μεταμαρξιστών λακέδων του καπιταλισμού, η επανάσταση γίνεται με «ευφυολογήματα».
Ένα τέτοιο «ευφυολόγημα» χρησιμοποίησε ο «αντιμνημονιακός βράχος», υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης, μιλώντας για το επικείμενο ταξίδι του Α. Τσίπρα στη Ρωσία, στα μέσα του Ιουνίου. Επιδιώκοντας να επιδείξει την φανατική του προσήλωση στον κομμουνισμό, αποκάλεσε την Αγία Πετρούπολη (τον προορισμό δηλαδή του ταξιδιού του Τσίπρα) ως «Λένινγκραντ»!
Η μετονομασία της Αγίας Πετρούπολης σε Λένινγκραντ, έγινε από το απάνθρωπο σοβιετικό Καθεστώς μετά το θάνατο του Λένιν και διατηρήθηκε μέχρι το 1991. Με την κατάρρευση του μπολσεβικισμού, η παλαιά ονομασία αποκαταστάθηκε για την πανέμορφη ρωσική πόλη, η οποία κατέχει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ρωσίας.
Ο επαναστάτης υπουργός του Σύριζα λοιπόν, όταν κάποιοι αποπειράθηκαν να αποκαταστήσουν την σημερινή πραγματικότητα, εκτέθηκε ακόμη περισσότερο: «Πέρα από τον επίσημο τίτλο υπάρχει και η λαϊκή καθομιλουμένη. Καμιά φορά οι λαοί διαμορφώνουν τοπωνύμια τα οποία παραμένουν ανεξάρτητα από τις επίσημες ονομασίες που δίνουν τα κράτη»!
Τα συμπεράσματα από τα ευτράπελα Λαφαζάνη είναι δύο: Πρώτον, ο επαναστάτης έχει μια χρονική υστέρηση τουλάχιστον 24 ετών!
Δεύτερον, διαβεβαιώνουμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες πως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο, να πει «ναι» στο Νέο Μνημόνιο. Θα πει ένα μεγαλοπρεπές «Ντα»!