English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Άλλη μια... επιτυχία του Σύριζα: Ο Ευαγγελισμός καταρρέει, οι εργαζόμενοι σε κατάσταση απελπισίας


Άλλη μια... επιτυχία του Σύριζα: Ο Ευαγγελισμός καταρρέει, οι εργαζόμενοι σε κατάσταση απελπισίας
Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας αλλά και των Βαλκανίων, ο Ευαγγελισμός, βρίσκεται σε δραματική κατάσταση, με τους εργαζομένους ιατρούς και νοσηλευτές να πραγματοποιούν στάση διαμαρτυρίας στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών.
Αρχικά, βασικό πρόβλημα είναι η ελλιπής χρηματοδότηση του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικά, ενώ το μηνιαίο κόστος λειτουργίας του νοσοκομείου ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ, για το πρώτο τρίμηνο του 2015 χορηγήθηκαν μόνο 4.850 ευρώ. Ακόμα, όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό εντοπίζεται κενό 1.000 θέσεων, εκ των οποίων οι μισές αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό. Η κατάσταση δυσχεραίνεται από τις αυξημένες ανάγκες των ασθενών, καθώς έχουν κλείσει όλα τα πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να καταφεύγουν σε κεντρικά νοσοκομεία, όπως ο Ευαγγελισμός.Παράλληλα, οι εφημερίες συνιστούν ακόμη ένα σημαντικό ζήτημα, καθώς οι περισσότεροι ιατροί συνεχίζουν να πραγματοποιούν εφημερίες παραμένοντας απλήρωτοι.
Σε πρόσφατη συνάντηση πάντως των εργαζομένων με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Ξανθό, ο τελευταίος αρκέστηκε στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του πρώτου τριμήνου του 2015 και στην πρόσληψη ελάχιστων επικουρικών ιατρών, καθώς τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τις διαπραγματεύσεις. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως πέρα από τη σύγκρουση με τους δανειστές, ο Σύριζα είχε δεσμευθεί προεκλογικά για αύξηση σε σύντομο χρονικό διάστημα των δαπανών για την υγεία και αναβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης με τεχνολογικό εξοπλισμό και επαρκές μόνιμο υγειονομικό προσωπικόΆλλη μια προεκλογική υπόσχεση που έμεινε στα λόγια…