English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η παγκόσμια διακυβέρνηση προχωράει: Νέα διατλαντική συμφωνία προώθησης της Παγκοσμιοποίησης


Η παγκόσμια διακυβέρνηση προχωράει: Νέα διατλαντική συμφωνία προώθησης της Παγκοσμιοποίησης
Αρκετοί τελευταία μιλάνε για το Τtip (Transatlantic Trade and Investment Partnership). Μιλάνε όμως χωρίς να γνωρίζουν αυτόν τον νέο τρόπο που οι ΗΠΑ ετοιμάζουν πάλι να καθαρίσουν την Ευρώπη. Και το χειρότερο είναι ότι ο λόγος γίνεται για αυτούς που πρόκειται να τον επικυρώσουν. Τα ΜΜΕ, παίζουν το δικό τους παιχνίδι που δεν είναι άλλο από το συνηθισμένο, το να παραπλανούν τους λαούς. Η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γράφει το παρακάτω:
''Αυτή η συμφωνία έχει σκοπό να ανοίξει τους εμπορικούς δρόμους σε πολλούς οικονομικούς τομείς για να διευκολύνει την αγορά και πώληση προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ''.
Εδώ υπάρχει και το πρόβλημα: η Ευρώπη κινδυνεύει να γίνει ένα εύκολο θύμα σε σχέση με τις ΗΠΑ, για δυο λόγους. Πρώτα διότι η εξουσία λήψης αποφάσεων βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων που αγνοούν αυτό που εγκρίνουν. Δεύτερον, λείπει ένα ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης.
Την Τετάρτη αυτή, οι Ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν χωρίς να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής. Η διαφάνεια που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ισχύει μόνο για τους εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων (λομπίστες), που έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα συγκεκριμένα έγγραφα. Για κάθε ευρωβουλευτή είναι αδύνατο το να αποκτήσει πρόσβαση σε έγγραφα του Ttip.
Η ισπανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα της εφημερίδος Ιl Pais, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Πριν από ένα περίπου μήνα ο βουλευτής Ernest Urtacan, προσπάθησε να ενημερωθεί. Η εμπειρία του όμως ήταν αρνητική. Όπως διηγήθηκε ο ίδιος, όταν πήγε στο κτήριο όπου και φυλασσόταν τα έγγραφα, αφού πέρασε από λεπτομερείς ελέγχους, είχε μόνο δυο ώρες στην διάθεση του, προκειμένου να διαβάσει και να καταλάβει το σοβαρό αυτό θέμα. Δίπλα του, πάντα, ένας υπεύθυνος ασφαλείας . Όλα ήταν στα αγγλικά, παρόλο που η ΕΕ μετράει 24 επίσημες γλώσσες. Επίσης υπήρξαν και τεχνικές δυσκολίες αφού ο ίδιος δεν είναι και ειδικός αλλά δεν του επέτρεπαν να συνοδεύεται από κάποιον που να δύναται να τον βοηθήσει. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούσε να έχει ουσιαστική πρόσβαση σε… κρυφά αρχεία.
Ενώ η Ευρώπη λειτουργεί χωρίς κάποιο σχέδιο, αντίθετα οι ΗΠΑ, έχουν κάνει τον σχεδιασμό τους, ο οποίος δίνει την δυνατότητα στο καθεστώς να διαμοιράζει τις απαραίτητες πληροφορίες, πρώτα στους μάνατζερ και τεχνοκράτες, καθώς και στου πιστούς υπηρέτες του όπως οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί. Τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί έχουν σκοπό να φτωχύνουν την μεσαία τάξη και να διαλύσουν την κατώτερη, αυτή των φτωχών. Και η Ευρώπη αντιδρά όπως αναφέραμε χωρίς πρόγραμμα και με πρόχειρες ενέργειες χωρίς βάθος, όπως το να στέλνει πρόστιμα στην Google και την Microsoft.
Και κάτι άλλο σημαντικό. Παίζουμε εκτός έδρας, διότι τα Λόμπυ είναι μέσα στο DNA της πολιτικής των ΗΠΑ. Δρουν με απίστευτο συντονισμό και προγραμματισμό, χρησιμοποιώντας ένα σύνολο ατόμων οργανωμένων και προσπαθούν να επηρεάσουν από έξω τους θεσμούς ώστε να προωθήσουν τα συμφέροντα τους.Αυτοί οι κύριοι αποφασίζουν ποιος θα καθίσει στον Λευκό Οίκο. Καταλαβαίνετε λοιπόν, τι πρόκειται να κάνουν όταν θα πρέπει να φέρουν σε πέρας μια διακρατική συνθήκη και θα πρέπει να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Οι Ευρωπαίοι θα είναι σε θέση να κάνουν ένα κοινό μέτωπο και να στηρίξουν τις πολιτιστικές, οικονομικές και πολιτικές ιδιαιτερότητες τους;
Μάλλον όμως όχι, διότι όπως γίνεται συνήθως ...δεν πρόκειται για τον Αμερικανό των ΗΠΑ, αλλά για αυτόν που είναι... μέσα μας. Διότι κάποιες δεκαετίες πριν, οι Αμερικάνοι "μας χάρισαν" ελευθερία και δημοκρατία. Γιατί να διαμαρτυρόμαστε λοιπόν; Ας ελπίσουμε μόνο να μην είναι το ίδιο "καλοί" όπως τότε!
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι τελικά μόνο οι Εθνικιστές μπορούν ακόμη να επαναφέρουν την Ευρώπη στον θρόνο της γνωρίζοντας τα κόλπα του συστήματος αλλά και τον τρόπο να το νικήσουν.