English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Τέρμα το καρότο, ώρα για μαστίγιο! Σακελλαρίδης σε Συριζαίους: Ψηφίστε το νέο Μνημόνιο να μην πάμε σε εκλογές


Τέρμα το καρότο, ώρα για μαστίγιο! Σακελλαρίδης σε Συριζαίους: Ψηφίστε το νέο Μνημόνιο να μην πάμε σε εκλογές
Η ανάγκη περάσματος της συμφωνίας από την Βουλή ξεσκεπάζει, συν τοις άλλοις, και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την δήθεν μη ύπαρξη κομματικής πειθαρχίας στο συνονθύλευμα αυτό.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, αρχικά παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει μια συμφωνία μακριά από το προεκλογικό της πρόγραμμα, ενώ στην συνέχεια για το καυτό θέμα της ψήφισης της συμφωνίας στην Βουλή είπε ότι «αν η συμφωνία δεν έχει τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών δεν μπορεί να παραμείνει η κυβέρνηση».
Εμμέσως πλην σαφώς, ο Σακελλαρίδης θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, λέγοντας ότι αν δεν ψηφίσουν τα μέτρα θα πέσει η κυβέρνηση, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το μέλλον των βουλευτών που θα σκεφτούν να καταψηφίσουν την συμφωνία, αφού οι αναπόφευκτες εκλογές θα γίνουν με λίστα.
Ο εκβιασμός του Σακελλαρίδη, και κατ΄επέκταση του κομματικού του προϊσταμένου Τσίπρα, είναι ξεκάθαρος: αν θέλετε να παραμείνετε βουλευτές, ψηφίστε την συμφωνία. Αλλιώς, δεν πρόκειται να είστε υποψήφιοι σε εκλόγιμη θέση (ή και καθόλου) στις νέες εκλογές που θα προκύψουν. Το «στριπτίζ» του ΣΥΡΙΖΑ, ως αποτέλεσμα του γδυσίματος που του προξενεί η επικείμενη συμφωνία, έχει τελικά πολλές προεκτάσεις γι αυτόν.