English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

«Πρώτη (συμ)φορά Αριστερά»: Η πρόταση της κυβέρνησης υπερκαλύπτει σε φόρους και τα δύο πρώτα Μνημόνια μαζί!


«Πρώτη (συμ)φορά Αριστερά»: Η πρόταση της κυβέρνησης υπερκαλύπτει σε φόρους και τα δύο πρώτα Μνημόνια μαζί!
Εξετάζοντας προσεκτικά την πρόταση της κυβέρνησης, ώστε να κλείσει την συμφωνία, αυτό το οποίο παρατηρούμε είναι ότι αυτή συνοδεύεται από φόρους ύψους 7,9 δισ. ευρώ, όταν οι φόροι των δύο προηγουμένων μνημονίων ήταν συνολικά 7,7 δισ. ευρώ!
Επί της ουσίας, δηλαδή, η φοροκαταιγίδα που συνοδεύει την επικείμενη συμφωνία δεν έχει προηγούμενο, καθιστώντας την «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση πραγματική συμφορά για τον Τόπο. Συγκεκριμένα, ενώ οι φόροι που συνόδευαν το πρώτο Μνημόνιο το 2010 υπολογίζονταν στα 3,8 δισ. ευρώ και οι φόροι του δεύτερου Μνημονίου ήταν στα 3,9 δισ. ευρώ (σύνολο 7,7 δισ.), στην πρόταση της κυβέρνησης το σύνολο των φόρων φτάνει τα 7,9 δισ. ευρώ, παραπάνω δηλαδή από τα δύο πρώτα Μνημόνια μαζί!
Η νέα συγκυβέρνηση όχι μόνο βαδίζει στον ίδιο δρόμο ενδοτικότητας και υποτέλειας τόσο με την προηγούμενη, όσο και τις προηγηθείσες μνημονιακές κυβερνήσεις (Παπανδρέου-Παπαδήμου), αλλά δείχνει ήδη ιδιαίτερο ζήλο στο να επιχειρήσει να τις ξεπεράσει σε αναλγησία και αντιλαϊκή πολιτική. «Πρώτη (συμ)φορά Αριστερά»…