English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Βουλευτής της ΝΔ άφηνε απλήρωτους τους εργαζόμενους της - Έτσι θα έφερνε την «ανάπτυξη» η ψοφοδεξιά;


Βουλευτής της ΝΔ άφηνε απλήρωτους τους εργαζόμενους της - Έτσι θα έφερνε την «ανάπτυξη» η ψοφοδεξιά;

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών καταδικάστηκε πρωτόδικα η βουλευτής της ΝΔ, Αραμπατζή Φωτεινή, λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων σε δύο εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού ΔΙΚΤΥΟ, ο οποίος αποτελούσε ιδιοκτησία της μέχρι το 2012, όταν και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής.
Κατόπιν προσφυγής των 2 απλήρωτων εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού στα δικαστήρια, η εκδίκαση της υπόθεσης τους είχε αίσιο τέλος, καθώς η μνημονιακή πρακτική της βουλευτού της ΝΔ κρίθηκε παράνομη και ως εκ τούτου της επιβλήθηκε η (εξαγοράσιμη) ποινή φυλάκισης 12 μηνών.
Πέραν του νομικού ζητήματος -για το οποίο αρμόδια είναι τα δικαστήρια- προκύπτει μέγα ζήτημα ηθικής τάξεως, καθώς ο εργοδότης που αρνείται να καταβάλει τα νόμιμα σε εργαζομένους του δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο, αλλά μετέπειτα βουλευτής ενός κόμματος το οποίο όντας στην κυβέρνηση υποστήριζε πως θα έσωζε την ελληνική οικονομία και θα οδηγούσε τη χώρα έξω από τα μνημόνια. Είναι η βουλευτής που στους λόγους της από το βήμα της βουλής έκανε λόγο για τον υποτιθέμενο άθλο της κυβέρνησης Σαμαρά που επέτυχε μείωση της ανεργίας, για την ανάγκη εφαρμογής των μνημονίων και των αιματηρών μέτρων, για το πόσο έντιμο είναι το κόμμα της που προσπαθεί να διαπραγματευτεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους για την Ελλάδα, τη στιγμή που η ίδια εκμεταλλευόταν το εργατικό προσωπικό που απασχολούσε στην επιχείρηση της.
Αυτό που έκανε η κα. Αραμπατζή στο «μαγαζί» της το έκανε ο πρόεδρος του κόμματος της σε πανελλαδική κλίμακα. Έτσι επιτεύχθηκε το πλαστό πρωτογενές πλεόνασμα και έτσι «ρυθμίστηκαν» οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας που ανήγγειλαν τον ερχομό της Σαμαρικής «ανάπτυξης», που αποτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, σε χιλιάδες αυτοκτονίες και σε αφανισμό της μικρομεσαίας ταξης.
Πώς και με ποιο δικαίωμα, λοιπόν, ο Σαμαράς σήμερα, που επιδιώκει την με πλάγιο τρόπο επιστροφή του στην εξουσία μέσω μιας κυβέρνησης «εθνικής συνεννόησης», παριστάνει τον εγγυητή της διατήρησης της πορείας της ελληνικής οικονομίας σε ομαλά επίπεδα, όταν βουλευτές του προβαίνουν σε τέτοιου είδους πρακτικές; Ρητορικό το ερώτημα, τι Αραμπατζή, τι Σαμαράς, τι ΝΔ… η φιλοσοφία τους είναι μία: προνόμια για τους εαυτούς τους, μνημόνιο για το λαό!