English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Στο στόχαστρο των τοκογλύφων τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας - Η “κρυφή” έκθεση της Deutsche Bank και το “Ταμείο Ξεπουλήματος”


Στο στόχαστρο των τοκογλύφων τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας - Η “κρυφή” έκθεση της Deutsche Bank και το “Ταμείο Ξεπουλήματος”
«Σύμφωνα με την Deutsche Bank θεωρείται βέβαιη η ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, αξίας 427 δισ. ευρώ και όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα τα έσοδα αυτά θα έρθουν μέσα σε 8 έτη.»
Η κυβέρνηση προσφάτως υπέγραψε τη συμφωνία, στην οποία αναφέρεται η δημιουργία ενός «Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων», το οποίο εντός ολίγων ετών θα πρέπει να αποφέρει 50 δισ. ευρώ. Σε χθεσινό δημοσίευμά της η εφημερίδα “Guardian” τόνιζε ότι ο στόχος αυτός είναι ανέφικτος. Συγκεκριμένα, έγραφε ότι:
“υπό την απειλή της εξόδου από την ευρωζώνη, η Αθήνα συμφώνησε να μεταφέρει "πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία" σε ένα ανεξάρτητο ταμείο, με στόχο τη συγκέντρωση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ…Σε μια ανάλυση κόλαφο για το ελληνικό χρέος που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιούλιο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επισήμανε ότι είναι ρεαλιστικό να γίνονται πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων αξίας όχι άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως - που σημαίνει ότι θα χρειαστούν 100 χρόνια ώστε το ύψος των ιδιωτικοποιήσεων να ανέλθει στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ”.
Στο δημοσίευμα της εφημερίδα λείπει ένα κρίσιμο «εκτός εάν»... Και εδώ είναι που έρχονται τα πιο ζοφερά σενάρια για το μέλλον της χώρας, τα οποία έχουν αρχίσει και φαίνονται εξόχως πιθανά. Ο μόνος τρόπος για να «επιταχυνθεί» ο ρυθμός της είσπραξης και να μειωθεί το προσδόκιμο της υπάρξεως του ταμείου, είναι να πωληθεί κάτι το εξαιρετικά πολύτιμο. Και τι πιο πολύτιμο από τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας, τα οποία σύμφωνα με την έκθεση της Deutsche Bank μπορούν να αποφέρουν κέρδη 427 δισ. ευρώ, μέσα σε μία οχταετία;
Οι πολιτικάντηδες, λοιπόν, προφασιζόμενοι την «απειλή» της «εξόδου από το ευρώ», θα πουλήσουν ενεργειακά κοιτάσματα ικανά να ξεχρεώσουν το παράνομο και επαχθές χρέος εντός μόλις 8 ετών, χωρίς μάλιστα να υπάρξει η ανάγκη λήξεως του οποιουδήποτε μέτρου.
Αυτή θα είναι και η ουσιαστική παράδοση της χώρας μας σε έναν οικονομικό πόλεμο εκ μέρους των διεθνών τοκογλύφων, που ξεκίνησε και γίνεται για τα ενεργειακά κοιτάσματα και τα γεωπολιτικά οφέλη της συνέχισης της πρόσδεσης της χώρας μας, στη μορφή του προτεκτοράτου πλέον, στο άρμα των «Δυτικών».

ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ – ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ- ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Σύμφωνα με την Deutsche Bank θεωρείται βέβαιη η ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, αξίας 427 δισ. ευρώ και όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα τα έσοδα αυτά θα έρθουν μέσα σε 8 έτη. Οι εκτιμήσεις αυτές αφορούν μόνο την περιοχή νοτίως της Κρήτης και όχι τα επιβεβαιωμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα, ούτε τα κοιτάσματα πετρελαίου στο βόρειο Αιγαίο, η εκμετάλλευση των οποίων ξεκίνησε το 1973 (κοίτασμα Πρίνου). 
- Άμεση εθνικοποίηση όλων των ενεργειακών μας κοιτασμάτων και απόδοση των κερδών από την εκμετάλλευσή τους στον ελληνικό λαό, με κύριο στόχο να καταστεί η Ελλάς στρατηγικός ενεργειακός κόμβος.
- Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του τεράστιου έργου της έρευνας και εξόρυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που περικλείει η ελληνική ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης.
- Σύναψη αμυντικής συμφωνίας και έναρξη στρατιωτικής συνεργασίας με τα κράτη εκείνα με τα οποία είναι δυνατόν να υπάρξει σύγκλιση γεωπολιτικών συμφερόντων και όχι φύσει και θέσει ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ και των οποίων οι κοινοπραξίες θα πλειοδοτήσουν στον διαγωνισμό για την έρευνα και εκμετάλλευση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων. 
«Αν αξιοποιηθούν οι περιοχές νότια της Κρήτης, τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα, το Καστελόριζο και η λεκάνη του Ηροδότου, που εκτείνεται μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, τότε καλύπτεται η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης για 50 χρόνια» Α. Ζεληλίδης, Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών
Οι παραπάνω ενέργειες προσφέρουν στη χώρα μας τη δυνατότητα εξοικονόμησης μεγάλων κερδών, από την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από όλα τα μήκη και τα πλάτη του Αιγαίου πελάγους, καθώς και από το χρυσοφόρο τρίγωνο Κρήτης - Κύπρου - Δωδεκανήσου. Κατ’ ουσία μετατρέπουν την Ελλάδα σε κεντρική δύναμη στον ευαίσθητο γεωπολιτικά χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.