English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

«Λαφαζανίστας»: Παραμένουμε στον μνημονιακό Σύριζα για να το παίζουμε αντιπολίτευση


«Λαφαζανίστας»: Παραμένουμε στον μνημονιακό Σύριζα για να το παίζουμε αντιπολίτευση
Διδάγματα από την πρόσφατη πολιτική ιστορία της Μεταπολίτευσης έρχονται κατά νου, όταν κοιτά κανείς τα τεκταινόμενα στον νεομνημονιακό Σύριζα. Όλοι θυμόμαστε ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ, που κατέστρεψε τον τόπο είχε την τακτική της διγλωσσίας και της προδοσίας των ψηφοφόρων του. Από το «έξω οι βάσεις του θανάτου» και το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» περάσαμε στην εσωτερική δήθεν αντιπολίτευση, που μονίμως ασκούσε κριτική στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, αλλά μονίμως παρέμενε και στήριζε το κόμμα – ολετήρα του Ελληνισμού.
Ας δούμε τώρα, υπό αυτό το ιστορικό πρίσμα, τις εξελίξεις στον Σύριζα. Υπεγράφη η μνημονιακή συμφωνία από την «πρώτη φορά αριστερά» και πολλοί βουλευτές έδειξαν την δυσαρέσκειά τους, φτάνοντας μέχρι του σημείου να καταψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο. Αρχικώς όλοι απόρησαν, γιατί ο Τσίπρας δεν προέβη σε διαγραφές, ούτε αυτοί σε παραιτήσεις.
Τον λόγο εξήγησε αρκούντως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα, Πετράκος, ο οποίος είπε: «το όχι λοιπόν είναι πράξη ευθύνης και προοπτικής ώστε να μην γιγαντωθεί η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα».
Και πάλι όμως έμεινε σε όλους η απορία για τις μελλοντικές εξελίξεις στον Σύριζα, που προφανώς θα έχουν αντίκτυπο και στην χώρα. Αυτές τις διευκρινήσεις τις έδωσε ο ηγέτης των «Λαφαζανίστας», κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου. Ιδού τι είπε:"Φεύγω από το υπουργείο αλλά συνεχίζω να είμαι παρών στη μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την υποστηρίζω πλήρως αυτήν την ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων. Έτσι όπως ήταν πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεχίσει και στο μέλλον"
Κοινώς, οι «λαφαζανίστας» στις επόμενες εκλογές θα γυρνάνε την επικράτεια και θα παραμυθιάζουν τον κόσμο να ψηφίσει τον… αλλαγμένο Σύριζα που θα φέρουν αυτοί. Τακτικές παλιού ΠΑΣΟΚ δηλαδή, οι οποίες θα έχουν και την ίδια κατάληξη.