English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Διαρκώς στο στόχαστρο των ανθελλήνων η Ελληνική Παιδεία: Ο Σύριζα σχεδιάζει διαγραφή των βιβλίων της Ιστορίας


Διαρκώς στο στόχαστρο των ανθελλήνων η Ελληνική Παιδεία: Ο Σύριζα σχεδιάζει διαγραφή των βιβλίων της Ιστορίας
Η απαλοιφή των Αρχαίων Ελληνικών από τη Γενική Παιδεία και η εξαφάνιση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, δεν αποτελούν ούτε τυχαία ούτε ήσσονος σημασίας γεγονότα. Ωστόσο, φαίνεται πως πέρα από το υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζεται να αναλάβει δράση, για την περαιτέρω υποβάθμιση της Παιδείας.
Ειδικότερα, σε πρόσφατη συνάντηση και υπογραφή συμφωνιών μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Αλβανίας, ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο: «…για τις συμφωνίες που υπάρχουν και πρέπει να ενεργοποιηθούν για να ξαναδούμε ζητήματα, όπως είναι τα σχολικά βιβλία.» Μάλιστα, τόνισε ότι αναμένει τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών το φθινόπωρο στην Αθήνα.
Σε αυτές τις ασαφείς και γενικόλογες δηλώσεις, το μήνυμα του υπουργού είναι ακριβές: θα γίνει οποιαδήποτε έκπτωση και υποχώρηση από την ελληνική πλευρά, καθώς η υποταγή αποτελεί τη μόνη ασφαλή επιλογή αυτής της χώρας. Στο όνομα λοιπόν μιας χαλκευμένης «φιλίας» μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας, ο υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται πρόθυμος να σβήσει σημαντικές σελίδες της ιστορίας από τα σχολικά βιβλία, οι οποίες “ενοχλούν” τους γείτονές μας. Άραγε, οι αυριανοί Έλληνες μαθητές θα γνωρίζουν για τη δράση των Αλβανών κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821 ή κατά την περίοδο του ελληνοϊταλικού πολέμου;