English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Το “μακρύ χέρι” των Αμερικανοσιωνιστών, η Τουρκία, βομβαρδίζει τους Κούρδους με πρόσχημα τους τζιχαντιστές!


Το “μακρύ χέρι” των Αμερικανοσιωνιστών, η Τουρκία, βομβαρδίζει τους Κούρδους με πρόσχημα τους τζιχαντιστές!
Το προηγούμενο Σάββατο ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου ανακοίνωσε την στρατιωτική εκστρατεία, εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και των Κούρδων του PKK, τους οποίους η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον θεωρούν ως τρομοκρατική οργάνωση. Το ερώτημα βέβαια πως διαχωρίζουν τους Κούρδους σε τρομοκράτες και μη όταν βομβαρδίζουν τα χωριά τους και τους αμάχους κατοίκους δεν χρήζει απάντησης για τους υποψιασμένους και νοήμονες.
Αμέσως μόλις άρχισαν οι τουρκικοί βομβαρδισμοί εναντίον κουρδικών στόχων στην βόρεια Συρία και βόρειο Ιράκ, η Τουρκία ενέκρινε την χρήση των αεροπορικών της βάσεων από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ για αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ και την εξασφάλιση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια Συρία.
Η χαμερπής συμφωνία για άμεση στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας και του Ιράκ έγινε κατόπιν εναρμόνισης του κατόχου Νομπέλ Ειρήνης Ομπάμα με τον Ερντογάν. Σε αντάλλαγμα για την άμεση τουρκική συμμετοχή, που στόχο έχει την απομάκρυνση της νόμιμης κυβέρνησης της Δαμασκού και τον διαμελισμό της Συρίας, η Ουάσιγκτον επέτρεψε στην Άγκυρα (έδωσε το πράσινο φως) να επιτεθεί εναντίον θέσεων των Κούρδων στην Συρία και το Ιράκ, σε μια προσπάθεια να αποσοβηθεί ο κίνδυνος δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν που θα έθετε υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία της Τουρκίας στις νοτιοανατολικές της επαρχίες στις οποίες ζουν περίπου 20 εκ. Κούρδοι. Να υπενθυμίσουμε ότι οι Κούρδοι το τελευταίο διάστημα είχαν σημαντικές επιτυχίες έναντι των ισλαμοσυμμοριτών στο βόρειο Ιράκ και βόρεια Συρία.
Ο κύριος στόχος των τουρκικών επιθέσεων εξυπακούεται ότι δεν είναι το δημιούργημα της Ουάσιγκτον ήτοι το Χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους, αλλά είναι όλοι οι Κούρδοι των παραμεθορίων περιοχών Τουρκίας-Συρίας και Τουρκίας-Ιράκ. Η στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στις παραμεθόριες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ έχει σχέση και με την πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο της χώρας. Ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου προσπαθούν μέσω της στρατιωτικής εμπλοκής να προκαλέσουν υστερία στον λαό τους κατά των Κούρδων και να οδηγήσουν την χώρα σε νέες εκλογές, αφού μετά τις πρόσφατες το κόμμα τους AKP δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση. Ελπίζουν ότι με την υστερία κατά των Κούρδων και την άμεση εμπλοκή στον συμμοριτοπόλεμο θα εξασφαλίσουν μια απόλυτη πλειοψηφία στις νέες εκλογές.
Η στρατηγική της Άγκυρας εναντίον των Κούρδων αυξάνει κατακόρυφα την ένταση στην Μέση Ανατολή. Ήδη η Τεχεράνη δήλωσε ότι εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στο έδαφος της Συρίας θα επέφερε άμεσα εμπλοκή των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, κάτι που θα οδηγούσε σε παρέμβαση του ΝΑΤΟ και θα έθετε υπό αμφισβήτηση την πρόσφατα επιτευχθείσα συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης. Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η Συμμαχία είναι αλληλέγγυα προς την Τουρκία, ενώ η υπεύθυνη της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ κα. Φρεντερίκα Μογκερίνι  εξέφρασε την υποστήριξη της προς την Άγκυρα. Εν τω μεταξύ η Τουρκία ζήτησε την σύγκλιση του συμβουλίου πρεσβευτών του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, πιθανότατα για να δώσει το πράσινο φως για την εισβολή τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στην Συρία.
Η Άγκυρα δρώντας ως υποηγεμόνας της Ουάσιγκτον στην περιοχή, προσπαθεί ως πληρεξούσιος εισβολέας να ανατρέψει τον Άσσαντ έτσι ώστε να επέλθει ο διαμελισμός της Συρίας και συνεπακόλουθα του Ιράκ, ήτοι να ευοδωθεί το σχέδιο των Αμερικανοσιωνιστών με την κωδική ονομασία Yinon Plan. Όμως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Τουρκία λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο που στην προκειμένη περίπτωση είναι το Ιράν και η Ρωσία.