English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ιανουάριος 2013… Όταν ο Mister Tsipras έκανε «εποικοδομητικές» επαφές με τους κόρακες του ΔΝΤ


Ιανουάριος 2013… Όταν ο Mister Tsipras έκανε «εποικοδομητικές» επαφές με τους κόρακες του ΔΝΤ

Συνεχίζουμε σήμερα την… αναδρομή μας στο χρόνο, για όσους δε μας πιστεύουν ότι η μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολύ παλιά ιστορία. Και κάνουμε μια στάση στα τέλη Ιανουαρίου του 2013, όταν ο mister Tsipras πραγματοποιούσε βίζιτα στην Αμέρικα και έκανε «εποικοδομητικές» επαφές με τους διεθνείς λήσταρχους του ΔΝΤ. Διαβάστε τι γράφαμε τότε, «προβλέποντας» ως φυσική κατάληξη των πραγμάτων το σημερινό χάλι με το νέο αριστερό Μνημόνιο:
ALEXIS IS A GOOD BOY: «ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ» Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ
Την πέρασε τελικά τη… μεγάλη πόρτα του ΔΝΤ ο πρώην… κομμαντάντε και νυν… leader of SYRIZA! Κι είχε μια ωραιότατη κουβεντούλα με τον «εκλεκτό» (ανήκοντα στον «εκλεκτό» ή «περιούσιο» λαό) αναπληρωτή γενικό διευθυντή, Ντέιβιντ Λίπτον, επί τη παρουσία του «ξινού» Πολ Τόμσεν της τρόϊκας. Κι ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, υπήρξαν αβρότητες εκατέρωθεν. 
Έτσι, ο leader δήλωσε πως το ΔΝΤ συμφωνεί μαζί του:
«Ωστόσο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι από τη σημερινή μας συζήτηση με την ηγεσία του ΔΝΤ διαπιστώνουμε πρώτον: ότι ακόμη και το ΔΝΤ κατανοεί το αυτονόητο. Δηλαδή, ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει δίχως γενναίο κούρεμα χρέους. Και δεύτερο, ότι δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα 13ου και 14ου… Η Δημοκρατία δεν θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα στην Ελλάδα. Η Δημοκρατία μπορεί να δώσει διέξοδο. Και μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα πρέπει να δώσει θετική διέξοδο».
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Λίπτον, με την οποία εξυμνεί τον συνομιλητή του:
«Ο κ. Ντέιβιντ Λίπτον, πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ και ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον. Είχαν μια εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση για τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».
Μια… ωραία ατμόσφαιρα, λοιπόν, μεταξύ του ανθρώπου που ορκιζόταν ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο με έναν νόμο και των εκπροσώπων των διεθνών τοκογλύφων. Μια καλή αρχή προς άρση των… παρεξηγήσεων του παρελθόντος. Και σίγουρα, οι εκπρόσωποι των διεθνών μας δεσμωτών, θα γράψουν στην αναφορά τους: Alexis is OK! Good boy! His master voice!