English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Αποκάλυψη : Που πάνε τα λεφτά του τρίτου αριστερού μνημονίου;




Ψηφίστηκαν από τη Βουλή τα 2 από τα 3 πακέτα μέτρων, που τέθηκαν ως προαπαιτούμενα για το πρόγραμμα - γέφυρα και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Μιλάμε, φυσικά, για τα μέτρα ύψους 7,9 δισ. ευρώ τα οποία προσφάτως ψηφίστηκαν από τη Βουλή έναντι μίας δανειοδότησης ύψους 7 δισ. ευρώ και το νέο αριστερό μνημόνιο ύψους 85 και πλέον δισ. ευρώ, που συντόμως θα είναι μία ζοφερή πραγματικότητα.
Τι θα γίνουν, όμως, αυτά τα χρήματα; Που θα πάνε αυτά τα, σχεδόν, εκατό δισεκατομμύρια ευρώ; Θα χρησιμοποιηθούν μήπως για την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας, έτσι ώστε να κλείσει ο φαύλος κύκλος του συνεχούς δανεισμού; Προφανώς και όχι! Τα δισεκατομμύρια αυτά θα πάνε απευθείας πίσω στους διεθνείς τοκογλύφους.
Συγκεκριμένα, τα 7 δισ. ευρώ του προγράμματος - γέφυρα ήδη μεταφέρθηκαν στους λογαριασμούς του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πρόσφατες οφειλές, που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, ελέω της δήθεν «σκληρής διαπραγμάτευσης».
Εκ των 85 δισ. του τρίτου μνημονίου, τα 47 δισ. ευρώ θα πάνε απευθείας στην εξυπηρέτηση οφειλών και τόκων ήδη υπαρχόντων δανείωνΆλλα 25 δισ. ευρώ θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και μένουν 3 δισ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε στα δημόσια ταμεία από την απορρόφηση των αποθεματικών του, ελέω πάλι της «σκληρής διαπραγμάτευσης».
Κοινώς για άλλη μία φορά οι Έλληνες θα κληθούν να πληρώσουν τις τράπεζες και τα τερτίπια των πολιτικάντηδων. Για άλλη μία φορά η Ελληνική Οικονομία στερήθηκε πολύτιμης ρευστότητας, συρρικνώθηκε με σύστημα, προκειμένου να διασωθούν οι τράπεζες και να εισπράξουν οι διεθνείς τοκογλύφοι.
Η διακυβέρνηση της Αριστεράς, φρόντισε να έρθει σε ακόμα πιο δεινή θέση η Ελληνική Οικονομία. Φρόντισε να κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις, ενώ με τα μέτρα της θα ξηλωθεί και η Πρωτογενής Παραγωγή. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν ακόμα καταστροφικό κύκλο που ξεκίνησε από τη Μεταπολίτευση και οδηγεί στην οριστική υποδούλωση της Πατρίδος μας στους διεθνείς τοκογλύφουςΟ Σύριζα επιβεβαίωσε την συνέχεια του «κράτους» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας την Ελλάδα άλλο ένα βήμα πιο κοντά στον γκρεμό.