English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Τον πήραν χαμπάρι και στο Bloomberg: Η τρόικα έχει ένα νέο πρωτοπαλίκαρο, τον Αλέξη Τσίπρα


Τον πήραν χαμπάρι και στο Bloomberg: Η τρόικα έχει ένα νέο πρωτοπαλίκαρο, τον Αλέξη Τσίπρα
Πάνε οι καιροί που ο Τσίπρας «έσκιζε» τα μνημόνια και έλεγε «Go Back» στην Μέρκελ και την Λαγκάρντ. Τώρα πλέον ακόμα και η «Δρακουλέσκου» βρίσκεται στο Χίλτον και τρέχουν οι μνημονιακοί υπουργοί του Σύριζα να υποβάλλουν τα σέβη τους και να της δώσουν γη και ύδωρ, προκειμένου να μην πέσει η «κυβέρνηση της αριστεράς».
Το Bloomberg, λοιπόν, έγραψε άρθρο περί των τελευταίων εξελίξεων τόσο στο πεδίο του ερχομού της τρόικα, όσο και στα εσωκομματικά του Σύριζα. Το άρθρο ξεκινάει με την φράση «Η τρόικα έχει ένα νέο πρωτοπαλίκαρο τον Αλέξη Τσίπρα», χρησιμοποιώντας την αγγλική λέξη “enforcer”, που παραπέμπει σε κάποιο μέλος συμμορίας που επιβάλλει την θέλησή της.
Όμως, αλήθεια, αφού ο Τσίπρας είναι το «νέο» πρωτοπαλίκαρο της τρόικα, ποια είναι τα προηγούμενα; Προφανώς εδώ γίνεται ένας εξευτελιστικός, αλλά και ακριβής προσδιορισμός της κύριας ιδιότητας όλων των κυβερνώντων της χώρας μέχρι σήμερα τον Τσίπρα, ως φερέφωνα της ξένης επικυριαρχίας στη χώρα μας και των εγχώριων επιτρόπων της, δηλαδή της τρόικα.
Ο Ελληνικός Λαός και η Ελλάδα δεν μπορούν να κυβερνώνται από πρωτοπαλίκαρα ξένων δυνάμεων και φερέφωνα της διεθνούς πλουτοκρατίας. Η ξενοκρατία οδηγεί την Πατρίδα και τον Λαό στην καταστροφή, αφού οι ξένοι επικυρίαρχοι στόχο τους έχουν την υφαρπαγή των φυσικών πόρων της χώρας έναντι πινακίου φακής από έναν εξαθλιωμένο λαό.