English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

O Bαρουφάκης «έδωσε στεγνά» την κυβέρνηση για το θέμα των 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ


O Bαρουφάκης «έδωσε στεγνά» την κυβέρνηση για το θέμα των 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ
Η μανία του Βαρουφάκη με την τηλεοπτική δημοσιότητα, ορισμένες φορές, βγάζει και ειδήσεις. Μιλώντας τα ξημερώματα της Τρίτης στην εκπομπή του Χατζηνικολάου, ο υπουργός Οικονομικών ερωτήθηκε για το θέμα της μεταφοράς των 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ στο Λουξεμβούργο και απάντησε ότι τα χρήματα ήταν δεσμευμένα βάσει κανονισμών, επομένως, είτε βρίσκονταν στην Αθήνα, είτε στο εξωτερικό, η κυβέρνηση δεν μπορούσε να τα αγγίξει.
«Τότε, γιατί υποσχεθήκατε ότι θα χρηματοδοτήσετε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης από αυτά τα λεφτά;», είπε ο παρουσιαστής, μεταφέροντας το ερώτημα κάποιου τηλεθεατή, ο οποίος φαίνεται ότι θυμόταν πως αυτό είχαν πει προεκλογικά οι Τσίπρας, Δραγασάκης και Σταθάκης. Ο Βαρουφάκης απάντησε με τέτοιο τρόπο, ώστε «να δώσει στεγνά» τους προαναφερθέντες. «Είχα εκφράσει ρητώς την διαφωνία μου με αυτή την εξαγγελία και είχα στείλει e-mails, όπου εξηγούσα γιατί δεν μπορούσαμε να τα ακουμπήσουμε»!
Είναι προφανές, από το «κάρφωμα» του Βαρουφάκη, ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης βασίστηκε εξαρχής σε ένα ψέμα γνωστό εκ των προτέρων. Πέρα από το αναμφισβήτητο γεγονός της ξεκάθαρης κοροϊδίας του Ελληνικού Λαού και την εικόνα «παιδικής χαράς» που δίνει η κυβέρνηση, σκεφτείτε ότι αν ο Βαρουφάκης εκδικείται από τώρα, με τις διαρροές που κάνει, τον Τσίπρα και το επιτελείο του για τον παραγκωνισμό και την περιθωριοποίηση στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις, τι πρόκειται να βγάλει στην δημοσιότητα όταν ο Τσίπρας τον παύσει επισήμως κάποια στιγμή από τα καθήκοντά του.
Εκτός κι αν τα λεγόμενά του έχουν κι έναν χαρακτήρα προειδοποίησης προς το Μέγαρο Μαξίμου για το τι προτίθεται να κάνει με την περίπτωση του αλαζόνα και φιγουρατζή νυν υπουργού Οικονομικών.