English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Στην Σουηδία διώχνουν ηλικιωμένους από τα σπίτια τους για να κατοικήσουν σ΄αυτά μετανάστες


Στην Σουηδία διώχνουν ηλικιωμένους από τα σπίτια τους για να κατοικήσουν σ΄αυτά μετανάστες
Στην πολυπολιτισμική Σουηδία συμβαίνουν ήδη εικόνες που είναι πολύ πιθανό να τις δούμε στο άμεσο μέλλον και στην Ελλάδα. Όπως διαβάζουμε στον ιστότοπο «Κόκκινος Ουρανός» το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Μετανάστευσης της Σουηδίας έχει δώσει την άδεια στον νέο ιδιοκτήτη ενός συγκροτήματος κατοικιών να το μετατρέψει σε κατάλυμα για τους μετανάστες. Οι σημερινοί κάτοικοι του κέντρου Milmark, κοντά στην πόλη Torsby, έχουν ενημερωθεί από τον νέο ιδιοκτήτη ότι πρέπει να μαζέψουν τα πράγματά τους και να σηκωθούν να φύγουν! Μια 70χρονη κάτοικος του κτιρίου δήλωσε: «Θα πετάξουν έξω τους ενοίκους και θα το κάνουν πολύ γρήγορα. Λένε ότι θα πάρουμε κάποιο είδος αποζημίωσης εάν φύγουμε μέσα σε ένα μήνα. Δεν είναι τόσο εύκολο να μετακινηθώ και νιώθω άνετα εδώ. Έχω φυτέψει ένα μικρό κήπο που τον φροντίζω και δεν μπορώ να φανταστώ την διαμονή μου σε ένα διαμέρισμα, όπου δεν έχω τίποτα να κάνω».
Ο Jonsson, ο νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος κατέχει επίσης την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Fryksdalens, δήλωσε ότι αγόρασε το συγκρότημα κατοικιών για να αναπτύξει «μια επιχείρηση που θα είναι επικερδής, σε αντίθεση με την δραστηριότητα που υπάρχει σήμερα». Μια άλλη κάτοικος του κτιρίου, δήλωσε ότι «ο νέος ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρεται για τους μετανάστες που ζητούν άσυλο, θέλει μόνο να βγάλει χρήματα». Σύμφωνα, μάλιστα, με το πρακτορείο ειδήσεων “Varmlends Folkblad”, αν το κέντρο Milmark γεμίσει με 144 μετανάστες, ο Jonsson θα βγάλει πάνω από 1.500.000 δολάρια σε ένα μήνα, με κάθε μετανάστη να στοιχίζει 350 δολάρια σε καθημερινή βάση. Αυτά τα χρήματα θα προέλθουν, φυσικά, από τους Σουηδούς φορολογούμενους.
Όλη αυτή η εικόνα από την Σουηδία σας θυμίζει κάτι; Βεβαίως, η όλη κατάσταση στην Σκανδιναβική αυτή χώρα, η οποία θεωρείται ως πρότυπο πολυπολιτισμού, είναι σε πολύ πιο «προχωρημένη» κατάσταση από την εδώ, που βρίσκεται σε σχετικά «νηπιακό» στάδιο. Η όλη τακτική, όμως, της Χριστοδουλοπούλου και όλων των υπολοίπων «αντιρατσιστών», είτε μαρξιστικής είτε φιλελεύθερης προέλευσης, με τους λαθρομετανάστες να θεωρείται ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως άτομα τα οποία έχουν μόνο δικαιώματα, και ας έρχονται παράνομα στην Χώρα μας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Ας ελπίσουμε ότι η ζοφερή αυτή εικόνα από την Σουηδία, όπου ηλικιωμένοι διώχνονται από τα σπίτια τους για να κατοικήσουν σ΄αυτά μετανάστες και κάποιοι αδίστακτοι να κονομήσουν πολλά χρήματα, δεν αποτελεί τον προάγγελο μιας παρόμοιας κατάστασης και στην Ελλάδα του (πολύ κοντινού) μέλλοντος.