English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Το ξεκαθάρισε ο Φίλης: Δεν υπάρχουν βουλευτές του Σύριζα που θα καταψηφίσουν την μνημονιακή συμφωνία

Το ξεκαθάρισε ο Φίλης: Δεν υπάρχουν βουλευτές του Σύριζα που θα καταψηφίσουν την μνημονιακή συμφωνία

Μπορεί ορισμένοι κυβερνητικοί βουλευτές να διατυμπανίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουν μια νέα μνημονιακή συμφωνία, όμως η πραγματικότητα τούς διαψεύδει, καθώς τους «αδειάζει» χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος με δηλώσεις του σε κυριακάτικη εφημερίδα ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξουν βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν την συμφωνία.
Για την ακρίβεια, στην ερώτηση «Εάν δεν υποστηριχθεί στη Βουλή η όποια συμφωνία από το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τότε το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι οι εκλογές; Υπάρχει ενδεχόμενο να συζητήσετε τη δημιουργία νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, όπως το έχουν θέσει οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης;», ο Φίλης απαντά ως εξής: «Δεν συζητούμε σενάρια μνημονιακών πόθων και πολιτικής αποσταθεροποίησης. Η λαϊκή εντολή προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αλλοιωθεί. Όλοι οι βουλευτές θα υποστηρίξουμε όποια συμφωνία φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, αφού μάλιστα θα είναι προϊόν συλλογικής δημοκρατικής διαδικασίας».
Ο Φίλης δεν είναι Παπαδημούλης, για να θεωρηθεί ότι εκπροσωπεί την «φιλοευρωπαϊκή» τάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο εκφραστής του σκληρού κομματικού πυρήνα, αυτό δηλαδή που στην καθομιλουμένη της πολιτικής ονομάζεται «ΣΥΡΙΖΑ του 4%». Όταν, λοιπόν, λέει ευθαρσώς ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν την συμφωνία, που θα φέρει η κυβέρνηση, είναι σαν να πετάει το γάντι στους «φασαριόζους» και τους «φωνακλάδες» του κόμματος, που θεωρητικά (και μόνο) υποστηρίζουν άλλα πράγματα.
Καθώς, μάλιστα, είναι προφανές ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί τον προπομπό μιας νέας μνημονιακής ρύθμισης, η παραδοχή του Φίλη αποτελεί ξεκάθαρο «άδειασμα» των δήθεν αντιμνημονιακών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας ότι η νέα συγκυβέρνηση θα πάρει την σκυτάλη της διαχείρισης του Μνημονίου από την προηγούμενη.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: "Ενώ ο Τσίπρας έχει γίνει ο καλύτερος υποτακτικός της Μέρκελ και έχει υποχωρήσει άτακτα απέναντι στους τοκογλύφους πιστωτές, κάποια στελέχη του ρίχνουν άσφαιρα επικοινωνιακά πυρά περί χρεοκοπίας για εσωτερική κατανάλωση και έλεγχο των συνιστωσών."