English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Κοτζιάς-Τσαβούσογλου: Αιγαίο «ειρήνης και συνεργασίας» με τουρκικές προκλήσεις και εμπλοκές!


Κοτζιάς-Τσαβούσογλου: Αιγαίο «ειρήνης και συνεργασίας» με τουρκικές προκλήσεις και εμπλοκές!
Η πολιτική της ψευδεπίγραφης και πέρα ως πέρα κίβδηλης «ελληνοτουρκικής φιλίας», την οποία ακολουθούν απαρέγκλιτα όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, δεν θα μπορούσε να εγκαταλειφθεί από τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, η οποία εγκαινίασε ένα νέο στάδιο επαφών με την Άγκυρα, με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στη Τουρκία.
Η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού των Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του στην Άγκυρα, κράτησε περίπου δύο ώρες. Στην κοινή συνέντευξη τύπου των δύο υπουργών με το πέρας αυτής, τονίστηκε το «εξαιρετικό κλίμα φιλικής διάθεσης και πρόθεσης να βρεθούν λύσεις σε όλα τα ζητήματα». Επισημάνθηκε δε, η κοινή βούληση των υπουργών Εξωτερικών Κοτζιά και Τσαβούσογλου για την δημιουργία ενός Αιγαίου «ειρήνης και συνεργασίας» με ταυτόχρονη επίλυση του Κυπριακού ζητήματος.
Την ίδια ώρα κατά την οποία ο υπουργός του Σύριζα απολάμβανε το «εξαιρετικά φιλικό κλίμα», οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας έσπευδαν να προστατέψουν τους ελληνικούς ουρανούς στο Αιγαίο, καθώς οι Τούρκοι για μια ακόμη φορά προχωρούσαν σε «επίδειξη τουρκικής φιλίας», με μαχητικά αεροσκάφη τα οποία προέβησαν σε 4 παραβάσεις και 2 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, από το νοτιοανατολικό μέχρι το βορειοανατολικό Αιγαίο.
Επί της ουσίας, η εξωτερική πολιτική της χώρας παραμένει έρμαιο της εξάρτησης από τα υπερκέντρα αποφάσεων Ουάσιγκτον και Βρυξελλών. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου τηρεί κατά γράμμα την πολιτική γραμμή Σαμαρά και Βενιζέλου, της οποίας κυριότερο «επίτευγμα» υπήρξε η δέσμευση προς τον τότε Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν, για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στο κέντρο της Αθήνας. Ο ραγιαδισμός σε όλο του το μεγαλείο!