English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Τουρκική προβοκάτσια στην Θράκη με την σφραγίδα της Ευρώπης


Τουρκική προβοκάτσια στην Θράκη με την σφραγίδα της Ευρώπης
Η προκλητικότητα της αυτοαποκαλούμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» ΑΒΤΤF, δεν έχει όρια. Προ ολίγων ημερών περιχαρείς καλωσόριζαν, ως διοργανωτές και φορείς, το συνέδριο της FUEN στην Κομοτηνή και σήμερα, συνεχίζοντας την άθλια προπαγάνδα τους, με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα τους κοινοποιούν στο ευρύ κοινό την αναφορά που παρέδωσαν για «επιθέσεις μίσους κατά της τουρκικής μειονότητας Δ. Θράκης» στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη καθώς και στο γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η έκθεσή τους που αφορά το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου 2014 και Απριλίου 2015, μάλλον αποτελεί έκθεση μυθιστορηματικού περιεχομένου καθώς σε αυτήν δεν διστάζουν να συμπεριλάβουν  ως «εμπρηστική επίθεση» τη φωτιά που ξέσπασε σε τέμενος της Κομοτηνής τον περασμένο μήνα (17/4/2015).
Οι ενδείξεις από την Πυροσβεστική έκαναν λόγο από την πρώτη στιγμή για  βραχυκύκλωμα. Το υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδας με ανακοίνωσή του έσπευσε να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις των αρμόδιων αρχών περί βραχυκυκλώματος, καθώς και να καταλαγιάσει τα πνεύματα με την «φίλη» και γείτονα Τουρκία.
Σε όλα τα παραπάνω ο ίδιος ο πρόεδρος της καταγγέλουσας «αρχής» Χαλίτ Χαμπίπογλου, για το ίδιο γεγονός δήλωσε ότι όχι μόνο η φωτιά στο τέμενος αλλά και σ ένα τζαμί της Κομοτηνής (το οποίο συμπεριλαμβάνεται και αυτό στην εν λόγω καταγγελία), αφού πραγματοποιήθηκαν την ίδια ώρα και μέρα δημιουργείται η εντύπωση προβοκάτσιας. Μάλιστα σύμφωνα με ακριβείς του δηλώσεις τόνισε τα εξής: «Καλούμε την μειονότητα μας διατηρώντας την ψυχραιμία να μείνουν μακριά σε τέτοιες προβοκάτσιες».
Το σημαντικό είναι ότι την 16 Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα Ανεκτικότητας, η αναφορά της ΑΒΤΤF θα δημοσιευθεί ενώπιον 57 χωρών-μελών του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη.
Είμαστε βέβαιοι, πως παρόμοιες «έγκυρες» αναφορές θα κοινοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη προκειμένου να προωθηθεί ισλαμοποίηση των εθνών που την απαρτίζουν.