English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Τούρκος υπουργός εξωτερικών: Θα παρέχουμε αεροπορική κάλυψη στους τζιχαντιστές


Τούρκος υπουργός εξωτερικών: Θα παρέχουμε αεροπορική κάλυψη στους τζιχαντιστές
Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αυτός ο ίδιος με τον οποίο χόρευε χέρι-χέρι επί σκηνής ο Έλλην υπουργός εξωτερικών κ. Κοτζιάς για την «ειρήνη» και την «αλληλεγγύη» των λαών, σε δηλώσεις του στην αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ τόνισε μετ’ επιτάσεως ότι η χώρα του συμφώνησε με τις ΗΠΑ να παρέχει αεροπορική υποστήριξη στους τζιχαντιστές που εκπαίδευσαν οι Τούρκοι και πολεμούν εναντίον του Άσσαντ στην Συρία. Όπως είπε ο Τσαβούσογλου «το πώς θα παρέχεται αυτή η αεροπορική υποστήριξη εμπίπτει στην αρμοδιότητα του τουρκικού στρατού», σύμφωνα όμως με αναλυτές αυτή η αεροπορική κάλυψη θα συμπεριλαμβάνει και μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ που θα απογειώνονται από την αεροπορική βάση του Ινσιρλίκ στα Άδανα.
Η αμερικανική κυβέρνηση δεν αρνήθηκε ή αποδοκίμασε  τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, πράγμα που ουσιαστικά ισοδυναμεί με επιβεβαίωση αυτής της συμφωνίας μεταξύ των δυο πλευρών. Μια τέτοια συμφωνία θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε έτι περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την Δαμασκό, αλλά και σε άμεση εμπλοκή της Τουρκίας στον συμμοριτοπόλεμο που διεξάγεται σε Συρία και Ιράκ.
Η αεροπορική υποστήριξη των μισθοφόρων των ΗΠΑ στο έδαφος της Συρίας ακολουθεί το ίδιο πρότυπο, το ίδιο μοτίβο που ακολουθήθηκε στις αεροπορικές επιδρομές της Λιβύης το 2011, που είχαν ως αποτέλεσμα την διάλυση και καταστροφή της χώρας αυτής. Οι αεροπορικές επιδρομές των Τούρκων θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα των 500 εκατ. δολλαρίων που ενέκρινε το αμερικανικό Κογκρέσο  τον Σεπτέμβριο του 2014. Προς  αυτό τον σκοπό και για επιχειρησιακή βοήθεια κατέφθασαν στην βάση του Ινσιρλίκ 120 περίπου αμερικανοί σύμβουλοι-αξιωματικοί, οι οποίοι θα κατευθύνουν τις αεροπορικές επιχειρήσεις, αλλά και την εκπαίδευση ισλαμιστών μισθοφόρων οι οποίοι αφού εκπαιδευτούν στην στρατιωτική βάση Χιρφανλί της κεντρικής Τουρκίας θα διοχετευτούν στην Συρία με ειδική αποστολή την επισήμανση στόχων.
Η CIA και το αμερικανικό Πεντάγωνο μαζί με τους πρόθυμους συμμάχους τους στην Μέση Ανατολή τροφοδοτούν από το 2011 με χιλιάδες τόνους όπλων και πυρομαχικών τους κανίβαλους τζιχαντιστές που έχουν ως στόχο τον Άσσαντ, τον σύμμαχο του Ιράν και της Ρωσίας. Ήδη τον Σεπτέμβριο του 2014 ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα είχε ανακοινώσει την έναρξη αεροπορικών επιδρομών στο έδαφος της Συρίας με το πρόσχημα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Τρομοκρατία που o ίδιος και οι προκάτοχοι του εξέθρεψαν και γιγάντωσαν. Από τον Σεπτέμβριο 2014 έως σήμερα η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ και των υποτελών συμμάχων των έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων στην Συρία και το Ιράκ με κόστος 2,4 δισεκατομμύρια δολλάρια, ήτοι περίπου 9 εκατ. ημερησίως, χωρίς κανένα επιχειρησιακό αποτέλεσμα εναντίον του υποτιθέμενου εχθρού που είναι οι τζιχαντιστές. Απεναντίας καταστράφηκαν όλε οι υποδομές της Συρίας και του Ιράκ, ενώ σκοτώθηκαν χιλιάδες αθώοι άμαχοι. Οι τζιχαντιστές όμως, όπως αναφέραμε και σε πρόσφατη ανάρτηση μας στην ιστοσελίδα, εξακολουθούν να είναι επικίνδυνοι και να προελαύνουν.
Η υποκρισία της Ουάσιγκτον και των Αμερικανοσιωνιστών, αυτών των εμπόρων του θανάτου, είναι πλέον άνευ ορίων. Σε αυτούς τους εμπόρους θανάτου συγκαταλέγονται ούτως ή άλλως οι Τούρκοι σύμμαχοι τους, αλλά πλέον, επειδή οι μάσκες έπεσαν, και η σημερινή κυβέρνηση των Αθηνών, η οποία σιωπά ένοχα στα εγκλήματα των Αμερικανοσιωνιστών στην Μέση Ανατολή. Όταν δε δεν σιωπά τραγουδάει μαζί τους τραγούδια για την «ειρήνη» και την «αλληλεγγύη» των λαών.