English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Η Χιροσίμα, ο Στάλιν και οι παλιομασκαράδες του Περισσού



Η Χιροσίμα, ο Στάλιν και οι παλιομασκαράδες του Περισσού

Σε συγκεντρώσεις απίστευτης υποκρισίας με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, καλεί για σήμερα το απόγευμα το ΚΚΕ, στην Αθήνα (στο Βράχο της Ακρόπολης) και σε άλλες πόλεις της χώρας. Ιδού και το σχετικό κάλεσμα:
«70 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη ρίψη των ατομικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945), από τις ΗΠΑ, γεγονός που κατέχει περίοπτη θέση στη μακριά σειρά των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού. Πάνω από 300.000 άνθρωποι θυσιάστηκαν στο βωμό των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων σε συνδυασμό με τεράστιες υλικές καταστροφές. Από τότε μέχρι σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τις συνέπειες της ραδιενέργειας. Η ρίψη των βομβών από τις ΗΠΑ δεν υπηρετούσε καμία απολύτως ανάγκη, μιας και η ηγεσία της Ιαπωνίας είχε ήδη συνθηκολογήσει και απέμενε το τυπικό της παράδοσης. Στις συνθήκες της εποχής εκείνης, το μήνυμα των ιμπεριαλιστών από τις ΗΠΑ προς τους λαούς της γης, την ΕΣΣΔ και το επαναστατικό κίνημα ήταν να τους υποτάξουν στη θέλησή τους…».
Γιατί απίστευτης υποκρισίας;  
Εκείνο που αποκρύπτουν οι αχρείοι, ποντάροντας στην άγνοια του κόσμου για την Ιστορία, είναι ότι «το γεγονός που κατέχει περίοπτη θέση στην μακριά σειρά των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού», δεν ήταν αμιγώς αμερικανικό. Ήταν συμμαχικό. Και μεγάλο μέρος της ευθύνης για το έγκλημα αυτό φέρουν και οι Τσώρτσιλ και Στάλιν, οι οποίοι συμφώνησαν στην πραγματοποίησή του, εφόσον όλες οι αποφάσεις λαμβάνονταν από κοινού, με απαραίτητη την ομοφωνία. Ο δε Στάλιν, όχι μόνο δεν έπιασε το… μήνυμα «των ιμπεριαλιστών προς την ΕΣΣΔ», αλλά το εκμεταλλεύτηκε κιόλας, κηρύσσοντας τον πόλεμο στην καθημαγμένη Ιαπωνία, που «είχε ήδη συνθηκολογήσει και απέμενε το τυπικό της παράδοσης»! Και για όσους έχουν και την παραμικρή αμφιβολία, θα παραθέσουμε τα γεγονότα των ημερών εκείνων, κατά χρονολογική σειρά, που παριστάνουν πως αγνοούν οι ντόπιοι λακέδες του μεγαλύτερου εγκληματία που έχει περάσει ποτέ από τον πλανήτη μας:
6 Αυγούστου 1945: Οι ΗΠΑ ρίχνουν την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα.
8 Αυγούστου 1945: Η σταλινική Σοβιετική Ένωση, εκμεταλλευόμενη τη σύγχυση που επικράτησε μετά τη ρίψη της πρώτης βόμβας, κηρύσσει τον πόλεμο στην Ιαπωνία και εισβάλλει ως αρπακτικό στη Μαντζουρία, για να αρπάξει τη λεία.
9 Αυγούστου 1945: Οι ΗΠΑ ρίχνουν και τη δεύτερη ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι
Φτού σας παλιομασκαράδες!