English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Οι εταιρίες που ωφελούνται από τον “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”


Οι εταιρίες που ωφελούνται από τον “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”
Πολλοί ευλόγως αναρωτιούνται για τα οφέλη από τον δήθεν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας των ΗΠΑ και των πειθήνιων υποτελών τους. Διότι πόλεμος χωρίς οφέλη δεν υπάρχει, είτε αυτά είναι οικονομικά, εδαφικά, κυριαρχικά, απελευθερωτικά.
Ποιός λοιπόν ωφελείται από το δημιουργηθέν χάος στην Μέση Ανατολή; Πέραν της εφαρμογής των γεωπολιτικών σχεδίων των Αμερικανοσιωνιστών υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, κυρίως αμερικανικές αμυντικές εταιρίες, αλλά και ευρωπαϊκές, που ωφελούνται τα μέγιστα από τις συγκρούσεις σε αυτή την πολύπαθη περιοχή του πλανήτη. Διότι σίγουρα δεν ωφελούνται οι κυβερνήσεις των χωρών που απειλούνται, το ίδιο και οι λαοί της περιοχής και επίσης δεν έχουν κανένα όφελος οι φορολογούμενοι πολίτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Οι πόλεμοι της τελευταίας δεκαπενταετίας στην Μέση Ανατολή αποτελούν για τις αμερικανικές αμυντικές εταιρίες κυριολεκτικά ένα χρυσωρυχείο.
Θα δώσουμε μερικά παραδείγματα. Η εταιρία Lockheed Martin έχει υπογράψει συμβόλαια με το Πεντάγωνο των ΗΠΑ για την προμήθεια δεκάδων χιλιάδων πυραύλων AGM-114 Hellfire (πύραυλος αέρος-εδάφους) με τους οποίους η πολεμική αεροπορία κονιορτοποιεί τις υποδομές της Συρίας και του Ιράκ, χωρίς περιέργως μέχρι στιγμής να έχει επιτύχει να συντρίψει τους τζιχαντιστές. Ανά τεμάχιο ο πύραυλος Hellfire κοστίζει 70.000 δολλάρια. Η αμυντική εταιρία AM General προμηθεύει τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ με χιλιάδες θωρακισμένα οχήματα Humvee για τις ανάγκες του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», θωρακισμένα οχήματα που όλως περιέργως τα περισσότερα κατέληξαν στα χέρια τζιχαντιστών στο Ιράκ.
Η General Dynamics προμηθεύει τον αμερικανικό στρατό με αντιαρματικά πυρομαχικά αξίας δισεκατομμυρίων δολλαρίων, αλλά απ’ ότι φαίνεται είτε τα πυρομαχικά είναι ποιοτικά εκτός προδιαγραφών, είτε αυτοί που τα χρησιμοποιούν δεν ξέρουν να στοχεύουν τζιχαντιστές. Η εταιρία SOS International στης οποίας το διοικητικό συμβούλιο είναι μέλη ο Πολ Βόλφοβιτς και ο Πολ Μπάτλερ (σύμβουλοι αμερικανών προέδρων και υπουργών Άμυνας αντίστοιχα), έλαβε από την αμερικανική κυβέρνηση συμβόλαια αξίας 400 εκατ. δολλαρίων για παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στο Ιράκ, παροχές οι οποίες αν κρίνουμε από τις καθημερινές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε πολυσύχναστες περιοχές της χώρας ουδόλως έχουν αντίκρισμα.
Η Lockheed Martin από τις αρχές του 2013, την περίοδο δηλαδή που ξεκίνησε και πάλι δυναμικά ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», έως σήμερα έχει διπλασιάσει την αξία της μετοχής της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το ίδιο και η εταιρία General Dynamics. Οι εταιρίες αυτές αναφέρονται ως παράδειγμα για σχεδόν όλες τις αμερικανικές εταιρίες του κλάδου.
Ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» είναι μια καταστροφή για τους λαούς της Συρίας, του Ιράκ και της Λιβύης. Για τις αμερικανικές αμυντικές εταιρίες είναι όμως η σπηλιά του Αλαντίν.