English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Βρετανία: Ποινή φυλάκισης για όποιον νοικιάζει σπίτια σε λαθρομετανάστες - Στην Ελλάδα νομιμοποιούν την διακίνηση και την μαύρη εργασία!


Βρετανία: Ποινή φυλάκισης για όποιον νοικιάζει σπίτια σε λαθρομετανάστες - Στην Ελλάδα νομιμοποιούν την διακίνηση και την μαύρη εργασία!
Είναι να γελάει και να κλαίει ταυτόχρονα κανείς διαβάζοντας τα τεκταινόμενα πέριξ του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα και να κάνει συγκρίσεις με άλλες χώρες.
Διαβάζουμε λοιπόν στον Τύπο ότι«Το μέτρο, το οποίο προβλέπει φυλάκιση μέχρι πέντε ετών για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν ελέγχουν τα χαρτιά των ενοικιαστών τους, θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που προγραμματίζεται να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο το φθινόπωρο, δήλωσε την Δευτέρα ο Κρεγκ Κλαρκ, υφυπουργός αρμόδιος για τις τοπικές κοινότητες. Στην προηγούμενη μορφή του, το σχέδιο νόμου προέβλεπε μόνο πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες.»
Ας αφήσουμε τώρα την Βρετανία και ας επανέλθουμε στην Ελλάδα, όπου με το νομοσχέδιο που έδινε ιθαγένεια στους αλλοδαπούς, παράλληλα έγιναν και τα δύο παρακάτω:
  1. Νομιμοποιήθηκε η διακίνηση λαθρομεταναστών, αρκεί να μην τεκμαίρεται κέρδος, δηλαδή να γίνει η είσπραξη πριν και να μην βρεθούν τα λεφτά
  2. Το πρόστιμο για την αδήλωτη – «μαύρη» εργασία λαθρομεταναστών από 1500 ευρώ, έπεσε στα 150 ευρώ.
Για οποιαδήποτε απορία, ρωτήστε την Τασία Χριστοδουλοπούλου!