English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΗΠΑ - Τουρκία - Τζιχαντιστές σε κοινό αγώνα εναντίον του Άσαντ - Εξοργισμένοι οι Ρώσοι προειδοποιούν!


ΗΠΑ - Τουρκία - Τζιχαντιστές σε κοινό αγώνα εναντίον του Άσαντ - Εξοργισμένοι οι Ρώσοι προειδοποιούν!
Στον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) τα ψέμματα όχι μόνο επιτρέπονται, αλλά και επιβάλλονται. Έτσι αναφέρεται στα ιερά κείμενα της μουσουλμανικής θρησκείας. Επίσης επιτρέπονται οι αποκεφαλισμοί, οι ακρωτηριασμοί, οι σταυρώσεις των αντιπάλων και ότι άλλο χειρότερο που ευνοεί την θετική έκβαση του «ιερού πολέμου». Ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου δεν έκρυψαν ποτέ ότι διαπνέονται από το πνεύμα του τζιχάντ, ίσα-ίσα αισθάνονται περήφανοι για αυτό.
Η Τουρκία στις 24 Ιουλίου ξεκίνησε μαζικούς βομβαρδισμούς εναντίον περιοχών στην Συρία και το Ιράκ που κατοικούνται από Κούρδους, με το πρόσχημα της εξουδετέρωσης, καταπολέμησης της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και της τρομοκρατίας των κουρδικών οργανώσεων PKK και PYD. Ταυτόχρονα ζήτησε την συμπαράσταση του ΝΑΤΟ στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, με το σκεπτικό ότι απειλείται η εδαφική της ακεραιότητα από τους τρομοκράτες. Το ΝΑΤΟ δια του γενικού του γραμματέα Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι συμπαρίσταται στην Τουρκία, όπως εξ άλλου έπραξε ανερυθρίαστα και ο «πολέμαρχος». υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος
Οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να αποκρύψουν το γεγονός ότι οι εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στο Ιράκ και την Συρία αφορούσαν σχεδόν αποκλειστικά τους Κούρδους, κυρίως τους αμάχους, και όχι τους τζιχαντιστές εναντίον των οποίων ρίχτηκαν μερικές δεκάδες βλήματα αέρος-εδάφους, εκ των οποίων τα περισσότερα δεν βρήκαν στόχο.
Οι βομβαρδισμοί των κουρδικών περιοχών έχουν σχέση και με την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία. Οι Ερντογάν-Νταβούτογλου επιζητούν πάση θυσία να περιορίσουν την ανερχόμενη δύναμη του κουρδικού κόμματος HDP, κατηγορώντας τα ηγετικά του στελέχη ως συνεργάτες, ομοϊδεάτες της δήθεν τρομοκρατικής κουρδικής οργάνωσης PKK. Στο πλαίσιο αυτό και πάντα με το πρόσχημα της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών πραγματοποιούνται χιλιάδες συλλήψεις Κούρδων στην Τουρκία, ενώ το επόμενο βήμα του τουρκικού παρακράτους θα είναι η αφαίρεση της βουλευτικής ασυλίας των Κούρδων βουλευτών με την κατηγορία της συμμετοχής τους σε εγκληματική οργάνωση (το παρακράτος σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη δουλεύει με την ίδια συνταγή).
Στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 28 Ιουλίου αποφασίστηκε η συνέχιση των βομβαρδισμών εναντίον των «τρομοκρατών» Κούρδων και των τζιχαντιστών στην Συρία και το Ιράκ, δίνοντας έτσι στην Τουρκία την νομιμοποίηση να σκοτώνει Κούρδους αμάχους και μαχητές. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε και η επιβολή «ζώνης ασφαλείας» (safe zone, buffer zone) στο έδαφος της Συρίας. Η ζώνη ασφαλείας είναι στην πραγματικότητα μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων (no-fly zone) στην οποία ζώνη η ασφάλεια επιτυγχάνεται δια της καταστροφής και εξουδετέρωσης της όποιας απειλής. Η Άγκυρα εδώ και αρκετό διάστημα είχε ζητήσει από την Ουάσιγκτον την εφαρμογή no-fly zone στην Συρία, με την επισήμανση ότι θα πρόκειται για μια «αντιτρομοκρατική ζώνη ασφαλείας», τουτέστιν «αντικουρδική- αντισυριακή ζώνη». Επισημαίνουμε ότι χωρίς στρατιωτικές δυνάμεις επί του εδάφους δεν μπορεί να είναι επιτυχές το σχέδιο επιβολής ζώνης ασφαλείας.
Χωρίς «boots on the ground» λοιπόν δεν μπορεί να έχει επιτυχία η λεγόμενη ζώνη ασφαλείας στην βόρεια Συρία. Άρα το επόμενο βήμα μετά τις αεροπορικές επιδρομές θα είναι η εισβολή τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στην παραμεθόριο περιοχή της Συρίας. Αυτές οι χερσαίες δυνάμεις πιθανότατα θα συνεπικουρούνται από ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, οι οποίες ήδη στρατοπεδεύουν σε βάσεις της Τουρκίας. Σε κοινές δηλώσεις που έκαναν οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών Κέρι και Τσαβούσογλου, κατά την διάρκεια της συνόδου ASEAN (Association of Southeast Asian Nations), τόνισαν ότι θα διεξαχθούν κοινές επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατών. Αυτό σαφέστατα σημαίνει ότι θα διεξαχθούν και χερσαίες επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ-Τουρκίας με αποτέλεσμα μια γενικότερη εμπλοκή που μπορεί να οδηγήσει σε περιφερειακό πόλεμο.
Προς επίρρωση του ανωτέρου σκεπτικού παραθέτουμε πρόσφατη δήλωση του Ρώσου στρατηγού των Αερομεταφερομένων Δυνάμεων Ντιμίτρι Σαμάνοφ: «Οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Συρία να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες, εφόσον το αποφασίσει η ηγεσία μας»Ταυτόσημες δηλώσεις έγιναν στην σύνοδο ASEAN και από τους υπουργούς Εξωτερικών Ρωσίας Λαβρόφ και Συρίας Μουάλεμ, οι οποίοι τόνισαν ότι η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας δεν θα επιτραπεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση από καμία ξένη δύναμη και με καμία δικαιολογία. Εν τω μεταξύ ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Ιράν έχουν προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους ότι επέμβαση χερσαίων δυνάμεων της Τουρκίας θα επιφέρει άμεσα την εμπλοκή των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, μεραρχίες των οποίων ήδη βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας.
Προβλέπεται ότι το όλο εγχείρημα της Ουάσιγκτον και της Άγκυρας θα συνοδευτεί από μια τεράστια προπαγάνδα στα σιωνιστικά ΜΜΕ, που ήδη έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται, η οποία θα έχει ως στόχο να πείσει την κοινή γνώμη ότι η Συρία θα πρέπει να καταστραφεί, να διαλυθεί για να μην κινδυνεύσει η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και η εδαφική ακεραιότητα της συμμάχου τους Τουρκίας.
Η αμερικανοσιωνιστική στρατηγική για καταστροφή-διάλυση της Συρίας θα αποτύχει και πιθανότατα θα συμπαρασύρει την Τουρκία σε μια οδυνηρή στρατιωτική ήττα και στον βάλτο εσωτερικών διενέξεων. Το ευχόμαστε.