English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Λαφαζάνης: Θα το παίζω εσωτερική αντιπολίτευση για να κοροϊδέψουμε αντιμνημονιακούς να μας ψηφίσουν!


Λαφαζάνης: Θα το παίζω εσωτερική αντιπολίτευση για να κοροϊδέψουμε αντιμνημονιακούς να μας ψηφίσουν!
Πολλές απαντήσεις σχετικά με την σεναριολογία για τα εσωτερικά του Σύριζα έδωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης των «πλατφορμίστας» ή «Λαφαζανίστας» σε δηλώσεις που έδωσε σε δημοσιογράφους στην Θεσσαλονίκη. Προ του οποιουδήποτε σχολιασμού σας παραθέτουμε τις δηλώσεις:
«Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Είμαστε δεσμευμένοι με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε δεσμευμένοι με τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης. Αυτές εμείς υλοποιούμε, αυτές προωθούμε, αυτές στηρίζουμε. Δεν στηρίζουμε προαπαιτούμενα για το Μνημόνιο, δεν στηρίζουμε Μνημόνια, δεν στηρίζουμε μνημονιακές ρυθμίσεις. Εμείς δεν συναινούμε στην εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών από μια κυβέρνηση, η οποία εξελέγη με ένα αντιμνημονιακό πρόγραμμα για να καταργήσει τα Μνημόνια και όχι για να φέρει νέο Μνημόνιο».
«Αν ψηφιστεί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ξέρετε, στη Βουλή, αυτές οι αποφάσεις για τα προαπαιτούμενα ελήφθησαν με τις ψήφους της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και ενός μεγάλου μέρους του ΣΥΡΙΖΑΑν ξαναψηφίσουν το Μνημόνιο αυτές οι δυνάμεις -που νομίζω ότι θα το ψηφίσουν- διαμορφώνεται μια ευρύτερη μνημονιακή συναίνεση. Σε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να διαχωρίσουμε τη θέση μας από αυτές τις μνημονιακές συναινέσεις. Εμείς είμαστε κατά των Μνημονίων, κατά της λιτότητας, δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός αφαίμαξη, δεν αντέχει άλλο πίεση στις συντάξεις και στους μισθούς, έχουμε φτάσει στα όριά μας. Η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά, η λιτότητα οδηγεί σε ύφεση, η ύφεση φέρνει νέα Μνημόνια, σε έναν απέραντο φαύλο κύκλο».
«Εγώ δεν είμαι στην κυβέρνηση. Έγινε ανασχηματισμός και απομακρύνθηκα. Είμαστε στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως θα συνεχίσουμε να είμαστε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και θα είμαστε συνεπείς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα με ό,τι έχει δεσμευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό».
Κοινώς, σε περίπτωση οι μισοί συριζαίοι θα βγαίνουν και θα κάνουν μνημονιακό αγώνα, ενώ οι άλλοι μισοί θα κάνουν αντιμνημονιακό. Θα στέλνουν τσιλιαδόρο στα καφενεία και αν βλέπει μνημονιακό κλίμα θα σφυράει «Λένιν» και θα μπαίνει ο Σκουρλέτης, αν από την άλλη βλέπει «επαναστατικό» κλίμα θα σφυράει «Στάλιν» και θα μπαίνει ο Λαφαζάνης. Αν ακούσει τουρίστες ή λαθρομετανάστες θα σφυράει "Ομπάμα" και θα μπαίνει το... Τσακαλώτο.
Και κάπως έτσι θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν την αυτοδυναμία για να ψηφίσουν και… τέταρτο μνημόνιο, τώρα συνήθισαν!