English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ: Το Δημόσιο θα πάρει λιγότερα χρήματα από όσα κερδίζει από το αεροδρόμιο Κέρκυρας σε ένα χρόνο!



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ: Το Δημόσιο θα πάρει λιγότερα χρήματα από όσα κερδίζει από το αεροδρόμιο Κέρκυρας σε ένα χρόνο!
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στην γερμανική Fraport έκανε ο ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος μάλιστα προέρχεται από τον Σύριζα (!) και ο οποίος προαναγγέλλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αλλά και τη νομική προσβολή της συγκεκριμένης απόφασης.
Μιλώντας στη HuffPost Greece, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων δήλωσε για τις αντιδράσεις που φέρνουν οι Γερμανοί στην κερδοφόρα για αυτούς συμφωνία: «Τώρα οι Γερμανοί μας ζητούν και τα ρέστα. Είναι μια χρυσή ευκαιρία να το ξανασκεφτούμε. Οι Γερμανοί για να θέλουν να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, θέλουν να εξυπηρετήσουν ακόμα περισσότερο τα συμφέροντά τους και να ζημιωθεί ακόμα περισσότερο το ελληνικό δημόσιο
«Τότε είχαμε συναντήσει τους κ.κ Φλαμπουράρη και Σταθάκη και με όσα μας είχαν πει δεν είχαμε μεγάλες διαφορές. Μας είχαν πει ότι θα μειωθεί ο χρόνος παραχώρησης από τα 40 χρόνια +10 που προβλέπει η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, θα μειωθεί ο αριθμός των αεροδρομίων που θα εκχωρηθούν και ότι η συμμετοχή του δημοσίου θα αυξηθεί σε ποσοστό 50 με 51%, ενώ θα εξετασθεί στο όλο σχήμα να υπάρχει συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και των Τεχνικών Επιμελητηρίων. Τίποτα από αυτά δεν έγινε».
«Από τη στιγμή που αυτή η απόφαση ελήφθη στο οικονομικό συμβούλιο στο Μαξίμου, στις 13 Αυγούστου, μία ημέρα πριν ψηφιστεί η συμφωνία στη Βουλή, από μόνο του λέει πολλά. Εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς, ότι υπήρξε ζητούμενο και προαπαιτούμενο από κάποια πλευρό. Πρόκειται για ξεπούλημα. Τα χρήματα που θα πάρει το ελληνικό δημόσιο είναι λιγότερα από αυτά που βγάζει το περιφερειακό αεροδρόμιο της Κέρκυρας σε ένα χρόνο.».
Όπως είναι γνωστό τέσσερα  από τα προς πώληση αεροδρόμια, αυτά της Κερκύρας, του Ακτίου, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου εξυπηρετούν την αεροπορική επικοινωνία της Περιφέρειας και κυρίως συμβάλλουν καθοριστικά στο επίπεδο της τοπικής τουριστικής  οικονομίας.