English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

17 βουλευτές και “βουλεύτριες” του Σύριζα δήλωσαν πίστη στην μνημονιακή συγκυβέρνηση: Νυν υπέρ πάντων ο... βουλευτικός μισθός!


17 βουλευτές και “βουλεύτριες” του Σύριζα δήλωσαν πίστη στην μνημονιακή συγκυβέρνηση: Νυν υπέρ πάντων ο... βουλευτικός μισθός!
Οι λεονταρισμοί σε συνδυασμό με την φημολογούμενη διενέργεια πρόωρων εκλογών πιθανότατα θα οδηγήσουν σε ακόμη ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα του επιτελείου Τσίπρα. Όπως και με το δημοψήφισμα, έτσι και η πιθανή αίτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που δήθεν επιζητεί ο πρωθυπουργός.
Όλο τον προηγούμενο καιρό η συγκυβέρνηση Σύριζα άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο ρήξης με τους τοκογλύφους - δανειστές, ορκίζονταν στα ιερά και τα όσια ότι δεν θα υπογράψουν Μνημόνιο και ζήτησαν και την λαϊκή ετυμηγορία για την πορεία της χώρας με το δημοψήφισμα. Τελικά τι έκαναν; Υπέγραψαν με χέρια και με πόδια το τρίτο επαχθέστατο Μνημόνιο της Αριστεράς με την συμβολή όλου του κλεπτοκρατικού τόξου και την βοήθεια από το δεκάνικι των καπιταλιστών, το συστημικό ΚΚΕ.
Η κοινοβουλευτική ιστορία έγραψε 222 προδοτικές ψήφους
Τώρα με το πρόσχημα της πολιτικής αστάθειας επιχειρεί να εκβιάσει τους δήθεν διαφωνούντες με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών (με λίστα...) και ως πρώτο βήμα θέτει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην μνημονιακή συγκυβέρνηση του Σύριζα.
Τα... λιοντάρια των διαφωνούντων και πιστών αντιμνημονιακών ήδη άρχισαν να νιαουρίζουν! Οι "Λαφαζανίστας" πρόστρεξαν να δηλώσουν πως σκοπός τους δεν είναι να ρίξουν την κυβέρνηση της αριστεράς, αλλά να την ξαναφέρουν στον ίσιο δρόμο. Άρα η αριστερή πλατφόρμα στο χειρότερο σενάριο θα απέχει.
Στους 118 μνημονιακούς συριζαίους, ήδη προστέθηκε ο Αλέξης Μητρόπουλος για... το καλό της Πατρίδας. Άρα πήγαμε ήδη στους 119. Μην ξεχνάμε τους 13 "Σαμούηλ" του Καμμένου, άρα πήγαμε ήδη στους 132.
Σε αυτούς - με την φήμη ακόμη της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης - προστέθηκαν ασθμαίνοντας 17 δήθεν διαφωνούντες του Σύριζα, καθώς πάνω από όλα υπερέχει η ενότητα του κόμματος! Με επιστολή που υπογράφουν σήμερα 17 βουλευτές και "βουλεύτριες" του Σύριζα (Δερμιτζάκης, Διώτη, Ζαχαριάς, Ιγγλέζη, Καββαδία, Κανελλοπούλου, Καραγιαννίδης, Κατριβάνου, Κουρεμπές, Κυρίτσης, Κώτσιας, Λέβα, Μιχαλάκης, Σταματάκη, Σταμπουλή, Τζήκα-Κωστοπούλου, Τσανάκα) τονίζουν ότι πρώτα πρέπει ο Σύριζα να πάει σε συνέδριο, να... δούμε τις διαδικασίες και για εκλογές υπάρχει χρόνος. Με λίγα λόγια δηλώνουν απερίφραστα ότι παρόλο που δεν ψήφισαν το αριστερό Μνημόνιο, θα δώσουν οπωσδήποτε ψήφο εμπιστοσύνης στην αριστερή μνημονιακή κυβέρνηση.
Έτσι φτάσαμε αισίως στους 149! Και ακόμα δεν έχει ζητηθεί η ψήφος εμπιστοσύνης! Από την άλλη πρέπει να τονίσουμε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης, δεν είναι πρόταση δυσπιστίας που χρειάζεται 151. Παρέχεται με πλειοψήφια επί των παρόντων και έτσι σε περίπτωση που η ΝΔ - ύστερα από εντολές του ΕΛΚ - απέχει ή ακόμα η αριστερή πλατφόρμα απέχει κι αυτή, καθώς κανείς δεν θέλει την ρετσινιά ότι έριξε την "πρώτη αριστερή κυβέρνηση", η ψήφος εμπιστοσύνης θα δοθεί με μεγάλη άνεση.
Ακόμη, οφείλουμε να συνυπολογίσουμε την στάση του Μνημονιακού Ποταμιού και του Πασόκ, τα οποία με το πρόσχημα της "ευρωπαϊκής πορείας" της χώρας μπορεί να μην υπερψηφίσουν, αλλά σίγουρα με πιθανή αποχή θα διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τον Μνημονιακό Τσίπρα.