English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Και μνημονιακοί και γερμανόδουλοι και απατεώνες: Υποψήφιος του «Ποταμιού» σε σπείρα που παγίδευε επιχειρηματίες


Και μνημονιακοί και γερμανόδουλοι και απατεώνες: Υποψήφιος του «Ποταμιού» σε σπείρα που παγίδευε επιχειρηματίες
Σάλος έχει προκληθεί στην Θεσσαλονίκη με την πολιτική οσμή που αρχίζει και αναδύεται από την εξάρθρωση σπείρας απατεώνων που παγίδευε επιχειρηματίες με εταιρεία «πυραμίδα».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας που δημοσιοποίησε τα στοιχεία των εμπλεκομένων, στην σπείρα εμπλέκεται και ο Φωκίωνας Φουντουκίδης, υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών με το «Ποτάμι».
Η εταιρεία απατεώνων υποσχόμενη εύκολα κέρδη και πολλαπλά οφέλη από τη συμμετοχή τους σε ένα δαιδαλώδες επιχειρηματικό πρόγραμμα εξαπατούσε επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους και η συνολική λεία της εν τέλει υπερέβη τις 80.000 ευρώ.
Πιο ειδικά, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της «πυραμίδας» και με δέλεαρ το εύκολο και μεγάλο κέρδος, οι επιτήδειοι έπειθαν τους ανυποψίαστους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν με αρχικό χρηματικό κεφάλαιο στο υποτιθέμενο πρόγραμμα, το οποίο δήθεν θα τους καθιστούσε μέλη ενός δικτύου επιχειρήσεων - συμβεβλημένων με τις παραπάνω εταιρίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κατηγορούμενοι υπόσχονταν στους παθόντες, τους οποίους συναντούσαν σε σεμινάρια και εκδηλώσεις που οργάνωναν για τον σκοπό αυτό, ότι χάρη στη συνεργασία αυτή θα διεύρυναν το πελατολόγιό τους και ότι θα εξασφάλιζαν έκπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και στην αγορά προϊόντων μεταξύ των δήθεν συναλλασσόμενων επιχειρήσεων.
Προκειμένου δε να πείσουν τους παθόντες, τους παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι θα μπορούσαν να αποχωρήσουν οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούσαν από το πρόγραμμα κι ότι θα έπαιρναν πίσω το αρχικό τους κεφάλαιο.
Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, το παράνομο περιουσιακό όφελος που φέρονται ότι αποκόμισαν κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα ανέρχεται σε 81.071 ευρώ, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων ατόμων που εξαπατήθηκαν από τους ίδιους. Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.