English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Γη και ύδωρ στους διεθνείς τοκογλύφους: Αυξήθηκε ο ΦΠΑ στα νησιά παρά τις υποσχέσεις των Τσιπροκαμμένων


Γη και ύδωρ στους διεθνείς τοκογλύφους: Αυξήθηκε ο ΦΠΑ στα νησιά παρά τις υποσχέσεις των Τσιπροκαμμένων
Ξεκίνησε και επισήμως η εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, τα οποία ψηφίστηκαν αμέσως πριν τις εκλογές. Είχαμε γράψει προ ημερών ότι η συγκυβέρνηση έβαλε εκτάκτως τις εκλογές για 20 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε ο κόσμος να ψηφίσει χωρίς να έχει γνώση των μέτρων. Εν τέλει ο στόχος, όπως φαίνεται, επετεύχθη και έτσι τόσο ο Σύριζα, όσο και οι Ανέλ δεν είχαν σοβαρές απώλειες.
Και τώρα ήρθε για όλους τους Έλληνες η «λυπητερή», που όπως είχαμε πει θα πλήξει κυρίως τους αγρότες και τα νησιά. Συγκεκριμένα, βγήκε η εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία από 1η Οκτωβρίου θα αυξηθεί ο ΦΠΑ σε 6 συγκεκριμένα νησιά: Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Σκιάθο.
Μπορεί ο Σύριζα προεκλογικά να έλεγε, για να υφαρπάξει την ψήφο των νησιωτών, ότι θα ψάξει να βρει ισοδύναμα, όμως αυτό δεν έγινε. Αντιστοίχως ο Πάνος Καμμένος έλεγε ότι το εν λόγω θέμα είναι «κόκκινη» γραμμή του, όμως τελικά οι «κόκκινες» γραμμές πνίγηκαν στην σαμπάνια του «Ποσειδωνίου».
Και δεν είναι μόνο αυτά τα νησιά, αφού αποτελούν μόνο την πρώτη δόση από τρεις εγκυκλίους που πρόκειται να εκδοθούν. Εν τέλει όλα τα νησιά θα αποκτήσουν ενιαίο φορολογικό συντελεστή με την υπόλοιπη επικράτεια, γεγονός που θα καταδικάσει τα λιγότερο τουριστικά από αυτά σε οριστικό οικονομικό αφανισμό.
Το γεγονός ότι αυτή η εγκύκλιος εκδόθηκε αμέσως πριν τον ερχομό της τρόικα, δείχνει ότι η κυβέρνηση παραδίδει τα νησιά στους διεθνείς τοκογλύφους ως διαπιστευτήριο ότι θα είναι πειθήνιοι εφαρμοστές του Μνημονίου και των εντολών που θα εκδίδει η τρόικα.