English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Όρκο υποταγής ενώπιον του Σόρος έδωσε ο Τσίπρας στο Ίδρυμα Κλίντον: Θα εφαρμόσουμε το μνημόνιο και θα ξεπουλήσουμε τη χώρα!


Όρκο υποταγής ενώπιον του Σόρος έδωσε ο Τσίπρας στο Ίδρυμα Κλίντον: Θα εφαρμόσουμε το μνημόνιο και θα ξεπουλήσουμε τη χώρα!
Ενώπιον των διεθνών τοκογλύφων βρέθηκε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας. Πολλοί νομίζουν ότι το σημαντικό της επισκέψεώς του στις ΗΠΑ είναι η συνάντησή του με τον Ομπάμα. Πλανώνται πλάνην οικτράν, αφού η πραγματικά σημαντική συνάντηση έγινε χθες το βράδυ.
Στην εκδήλωση του ιδρύματος Κλίντον μίλησε χθες ο Τσίπρας. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν επίσης ο Ματέο Ρέντσι, η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Τζόζεφ Στίγκλιτς και ο περιβόητος Τζορτζ Σόρος. Κοινώς, ο Τσίπρας βρέθηκε ενώπιον των πραγματικών αφεντικών, προκειμένου να λάβει τα συγχαρητήρια που του αναλογούν από την πειθήνια στάση του και το γεγονός ότι έγινε μαριονέτα των αμερικανών, υπογράφοντας το τρίτο αιματηρό μνημόνιο.
Πέραν, όμως, των συγχαρητηρίων για την πιστή εφαρμογή των αμερικανικών οδηγιών, ο Τσίπρας έδωσε και τα διαπιστευτήριά του για το μέλλον. Συγκεκριμένα είπε ότι «θα εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας», αναφερόμενος στις δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου, το οποίο θα δώσει την χαριστική βολή στη χώρα και τους Έλληνες πολίτες. Θα πει κάποιος, βεβαίως, πως ο Τσίπρας είχε δώσει και υποσχέσεις προς τους Έλληνες και δεν τις τήρησε. Ναι, αλλά τώρα αναφερόταν ενώπιον των διεθνών τοκογλύφων, οπότε... αλλάζει.
Μάλιστα, χαρακτήρισε το μνημόνιο «ρεαλιστικό πρόγραμμα», οπότε αναμένεται να το εφαρμόσει κατά γράμμα. Συγκεκριμένα είπε: «Τώρα έχουμε πολιτική σταθερότητα. Δώσαμε μεγάλη μάχη και πήραμε μια δύσκολη απόφαση να παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Με τη συμφωνία, η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα. Πιστεύω πως αυτή η απαίσια συζήτηση για το Grexit έχει τελειώσει».
Βεβαίως, ουδέποτε τέθηκε θεμα GRexit, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο, όπως είχε τονίσει και ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ. Όμως το εν λόγω σενάριο χρησιμοποιήθηκε ως «μπαμπούλας» για να πειστούν οι Έλληνες για την «αναγκαιότητα» του Μνημονίου και συνεχίζει και παραμένει ως εργαλείο για τους διεθνείς τοκογλύφους, προκειμένου να επιβάλλουν τη μνημονιακή πολιτική. Γι’ αυτό το λόγο συνεχίζει και παραμένει μέρος της ρητορικής του μνημονιακού Σύριζα.
Στο τέλος ο Τσίπρας κάλεσε τους διεθνείς τοκογλύφους να ετοιμάζονται να υφαρπάξουν τη δημόσια περιουσία από το ταμείο ξεπουλήματος, έναντι πινακίου φακής. Συγκεκριμένα είπε: «Είναι επίσης ανάγκη να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και να γίνουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να έρθουν επενδύσεις. Ξέρω ότι θα έχουμε υποστήριξη παγκόσμια, με συμμαχίες όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και αλλού, όπως την Αμερική, όπου θα θέλουν να βοηθήσουν την εθνική μας προσπάθεια».
Κοινώς, θα ισοπεδωθεί η χώρα, θα υποτιμηθεί περαιτέρω η οικονομία και θα μειωθούν οι μισθοί, προκειμένου να έρθουν στην Ελλάδα τα κοράκια της διεθνούς ολιγαρχίας και να αγοράσουν υποδομές και ορυκτό πλούτο, με τη λογική του «ό,τι πάρεις 1€». Δεν είναι μόνο τα μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί στο τρίτο αριστερό μνημόνιο, αλλά και αυτά που θα έρχονται πριν από κάθε δόση, όπως ορίζει η μνημονιακή παράδοση. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι έρχεται "βαρύς" μνημονιακός "χειμώνας", ο οποίος θα σαρώσει τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες.