English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Έρχονται τα πρώτα μνημονιακά μέτρα: Αγρότες και νησιά στο στόχαστρο!


Έρχονται τα πρώτα μνημονιακά μέτρα: Αγρότες και νησιά στο στόχαστρο!
Πέρασαν οι εκλογές και μαζί τους τελείωσαν και οι προεκλογικές υποσχέσεις των κομμάτων του μνημονιακού τόξου. Ο κόσμος ψήφισε και τώρα έχει έρθει η ώρα του λογαριασμού, έχει έρθει η ώρα του μνημονίου της αριστεράς. Είχαμε πει προεκλογικά ότι η κυβέρνηση προσέτρεξε στις κάλπες έτσι ώστε ο Λαός να ψηφίσει χωρίς να έχει γνώση τι τον περιμένει. Τώρα που οι εκλογές πέρασαν επιτυχώς, έχει έρθει η ώρα να μάθουν όλοι τι περιλαμβάνει το μνημόνιο Τσίπρα.
Διαβάζουμε, λοιπόν, ότι το Υπουργείο Οικονομικών εργάζεται πυρετωδώς για την εφαρμογή των πρώτων μέτρων του μνημονίου, τα οποία καθυστέρησαν ελέω εκλογών. Πολύ δουλειά έχει πέσει, λοιπόν, στο ΥΠΟΙΚ, προκειμένου να εκδοθούν εγκαίρως οι αντίστοιχες εγκύκλιοι, ώστε από 1η του μηνός να μπουν στη ζωή μας τα πρώτα μνημονιακά μέτρα.
Ποια είναι αυτά τα πρώτα μέτρα; Ιδού:
α) Κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Μπορεί οι κυβερνώντες να ορκίζονταν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά τελικά το υπέγραψαν. Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να έλεγε ότι αυτό θα αποτελέσει «κόκκινη γραμμή» του κόμματός του, όμως τελικά το ψήφισε. Αφότου το μέτρο ψηφίστηκε, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι θα εφαρμοστεί μονάχα στα «πλούσια» νησιά, όμως όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί και έτσι το μέτρο θα ισχύσει τώρα σχεδόν για το σύνολο των νησιών. Και για όσα αρχικά εξαιρεθούν, θα ισχύσει από του χρόνου.
β) Τα πρώτα μέτρα εναντίον των αγροτών. Συγκεκριμένα ο Οκτώβριος φέρνει, ακόμα, την κατάργηση του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ για τις αγροτικές επιδοτήσεις, την εφαρμογή του αυξημένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, τη μείωση κατά 50% στο κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης.
γ) Πλήγμα στον τουρισμό με μετάταξη του ΦΠΑ των ξενοδοχείων από το 6,5% στο 13%.
Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα του αριστερού μνημονίου και έπονται άλλα πολλά που ο κόσμος δεν γνωρίζει ακόμα. Μαζί με όλα αυτά θα υπάρχουν και τα παλιά μνημονιακά μέτρα που δήθεν «θα καταργούσε» ο Σύριζα και οι Ανέλ, αλλά τα οποία συνεχίζουν να υπάρχουν. ΕΝΦΙΑ και αιματηρή γαλαζοπράσινη φορολογία συνεχίζουν να υπάρχουν και επιπλέον αυτών θα προστεθούν τα ροζοψεκασμένα μέτρα του μνημονίου Τσίπρα.