English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΔ και Σύριζα διέλυσαν την δημόσια παιδεία και στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία!


ΝΔ και Σύριζα διέλυσαν την δημόσια παιδεία και στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία!
Την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια παιδεία την γνωρίζουμε όλοι. Πλειάδα ρεπορτάζ κατέδειξαν το οξύ πρόβλημα και φέτος, αγνοώντας ίσως πως αυτή ήταν απλά η συνέχεια της κατάντιας αρκετών ετών. Τα κενά σε καθηγητές δεν είναι φετινά, όπως φετινή δεν είναι η έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία. Δεν πάει καιρός, άλλωστε, από τότε που λιποθυμούσαν παιδιά στα σχολεία ολόκληρης της χώρας.
Φέτος ίσως τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, όπως καταδεικνύεται και από τα δημοσιεύματα για τα εκατοντάδες κλειστά σχολεία όλων των βαθμίδων και τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό.
Το πραγματικά σκανδαλώδες στην όλη υπόθεση δεν είναι μόνο οι ελλείψεις σε έναν τόσο νευραλγικό τομέα. Είναι και το γεγονός ότι τα τέκνα των πολιτικάντηδων δεν βιώνουν αυτή την κατάσταση. Συγκεκριμένα πριν από λίγο καιρό είχε γίνει θέμα η υπόθεση του τέκνου Σαμαρά και της καθηγήτριας του Κολλεγίου Αθηνών. Ο Τσίπρας από την πλευρά του διάλεξε ένα πιο «εναλλακτικό» σχολείο, την «Σχολή Χίλλ» στην Πλάκα. Το ίδιο ισχύει και για την πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ, αλλά και όλους τους άλλους πολιτικάντηδες.
Τα παιδιά του κοσμάκη, λοιπόν, θα βρίσκονται σε αφιλόξενα σχολεία, χωρίς θέρμανση και δασκάλους. Από την άλλη οι λαθρομετανάστες έχουν (και επί Σύριζα και επί ΝΔ) ψύξη – θέρμανση. Τέλος τα παιδιά των πολιτικάντηδων θα απολαμβάνουν τα ιδιωτικά τους σχολεία, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι πολιτικάντηδες ουδεμία επαφή έχουν με την πραγματικότητα.