English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Διευθυντής IIF: ο Mister Tsipras έχει ήδη συμβιβαστεί, περιμένουμε να συμβιβαστούν και οι συνιστώσες

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 - 14:26

Διευθυντής IIF: ο Mister Tsipras έχει ήδη συμβιβαστεί, περιμένουμε να συμβιβαστούν και οι συνιστώσες
Συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής» έδωσε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Κόλινς. Ο οποίος, δεν είναι καθόλου τυχαίο πρόσωπο, καθώς εκτός από την τωρινή του θέση, έως το 2013 ήταν βοηθός υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
Όπως, λοιπόν, αποκάλυψε αυτός ο αστέρας του παγκοσμίου συστήματος, ο mister Tsipras έχει ήδη συμβιβαστεί με τους διεθνείς τοκογλύφους (αποφεύγοντας να μας πει από πότε συμβαίνει αυτό – μήπως εξ’ αρχής;) και μένει τώρα να συμβιβαστούν και οι διάφοροι συνιστωσάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ και –προφανώς- να ψηφίσουν και να εφαρμόσουν πιστά το νέο Μνημόνιο που θα ’ρθει μαζί με το καλοκαίρι. Ιδού:   
«Ο κ. Τσίπρας είναι ευφυής, δυναμικός και σαφώς ένας καλός πολιτικός αφού εξασφάλισε τη λαϊκή υποστήριξη στις εκλογές. Έχω την αίσθηση πως έχει ήδη περάσει από την προεκλογική καμπάνια στη διακυβέρνηση της χώρας. Αντιλαμβάνεται τη δύσκολη πραγματικότητα στο σημερινό περιβάλλον. Η κύρια πρόκληση είναι τώρα να κάνει και ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ την αναγκαία στροφή προς τον ρεαλισμό της διακυβέρνησης. Να ψηφίσει τις μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει την πολιτική που απαιτείται».